„Pila jsem až po nehodě,“ bránila se policistům totálně zpitá žena, která předminulou sobotu těžce havarovala u Hrochova, když nezvládla zatáčku přes potok a v protisměru to s autem „naprala“ do stromu. Vyšetřující hlídce nadýchala přes dvě promile alkoholu a poté ji lékaři záchranky převezli do nemocnice. Žena totiž po nárazu do stromu utrpěla zranění.

 

V sobotu 18. prosince večer sedla za volant vozidla Peugeot 206 jednatřicetiletá žena a jela ve směru od Horního Štěpánova na obec Hrochov. Ovšem ne dlouho… „Po projetí pravotočivé zatáčky přes Úsobrnský potok jízdu nezvládla, vjela do protisměru a sjela mimo komunikaci, kde narazila s autem do stromu. Při nehodě se zranila, nejprve byla ošetřena v sanitním vozidle a poté byla převezena na další vyšetření do nemocnice,“ popsala Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Policisté záhy zjistili, že selhání mladé řidičky nebylo bez důvodu a ani o neopatrnost nešlo. Žena totiž byla opilá, jak zákon káže! „Dechová zkouška, která byla u ní provedena, vykázala pozitivní hodnoty. Při prvním měřením 2,23 a při druhém 2,10 promile alkoholu v dechu. Že by pila před jízdou, popřela a policistům, kteří nehodu šetřili, tvrdila, že domácí pálenku v přesně neustanoveném množství pila až po nehodě. Hmotná škoda byla předběžně stanovena na dvaadvacet tisíc korun,“ sdělila mluvčí krajské policie s tím, že havárie vozidla je nadále v šetření.