V noci na pondělí 27. prosince pátrali prostějovští policisté po dvou nezletilých chlapcích. Kolem jedné hodiny v noci na tísňovou linku Policie ČR oznámila matka, že pohřešuje svého dvanáctiletého syna a o rok mladšího synovce.

 

„Žena uvedla, že oba chlapci v neděli večer odjeli z Prostějova do Brodku u Konice za příbuznými a měli se vrátit zpět posledním autobusem. Rodina si ověřila, že chlapci u příbuzných skutečně byli a že kolem jedenadvacáté hodiny měli odjet autobusem zpět domů. Tam však nedorazili,“ sdělila Marie Šafářová, tisková mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR v Olomouci.

Do pátrání po pohřešovaných byly okamžitě zapojeny všechny dostupné hlídky včetně psovodů se služebními psy a o něco později také vrtulník Letecké služby Policie ČR s termovizí. „Kolem půl páté ráno byli chlapci právě díky policejnímu vrtulníku vypátráni na ulici Plumlovské v Domamyslicích. Posléze byli oba v pořádku předáni rodičům. Protože jim ujel autobus, vydali se v mrazivé noci domů pěšky,“ zkonstatovala mluvčí krajské policie Marie Šafářová.