Tady už mají hotovo! Krásný bytový dům za bezmála 14 milionů korun vznikl v průběhu uplynulého roku ze zchátralého objektu bývalé ZUŠ v Nezamyslicích. Uvnitř se nachází celkem šest bytů, které dosud nejsou obsazeny. Dá se však očekávat, že zájem o ně bude velký a vedení městyse tak bude muset nové nájemníky pečlivě vybírat. 

 

Už je to čtyři roky, co vedení Nezamyslic přišlo se záměrem na rekonstrukci objektu bývalé ZUŠ, která v té době byla už téměř deset let prázdná a chátrala. V lednu letošního roku se začalo se stavebními pracemi a nyní je hotovo. V objektu vznikly dva byty 1+kk a čtyři byty 2+kk. Cílem bylo vytvořit dostupné nájemní bydlení určené lidem, kterým by jinak hrozilo, že se nebudou moci zapojit do normálního života. „Byty zatím obsazené nemáme. Zájemci musí splňovat kritéria pro možnost přidělení sociálního bydlení, jejich odsouhlasení bude v režii městyse,“ vyjádřil se starosta městyse Vlastimil Michlíček. 

Celkové náklady na výstavbu domu byly zhruba 14 milionů korun, městys na projekt z evropských fondů získal dotaci ve výši asi 8,5 milionu korun.