Už několik desítek let dlouhou tradici má Silvestrovský běh pořádaný SK Prostějov v místních Kolářových sadech vždy poslední den roku. Podruhé za sebou se však neuskuteční, vinou koronaviru byl zrušen loni a nakonec i letos.

„Letošní ročník Silvestrovského běhu v Prostějově se kvůli stále se zpřísňujícím protiepidemickým opatřením neuskuteční. Prosím zachovejte nám přízeň a snad se sejdeme na Silvestra 2022,“ uvedl za Oddíl orientačních sportů Sportovního klubu Prostějov Dušan Vystavěl.

Klání pro všechny věkové kategorie od rodičů s malými dětmi v kočárcích přes žactvo, dorost a dospělé až po veterány pravidelně pořádá právě OOS SK PV za podpory České unie sportu (v rámci programu Sportuj s námi) a statutárního města Prostějov, osobní záštitu míval v předchozích letech náměstek primátora Jan Krchňavý.

Na startu se pokaždé sešlo více než sto nadšenců z prostějovského regionu i vzdálenějšího okolí, pro mnoho běžců šlo o nesmírně oblíbenou tradici aktivního pohybu spojeného s radostným závěrem letopočtu. Znovu si však musejí nechat všichni zajít chuť, sváteční akci drtí covid.

Co ale naopak proběhlo alespoň on-line formou na dálku, to bylo vyhlášení ankety Nejlepší sportovci Oddílu orientačních sportů SK Prostějov za rok 2021. Kdo byl tedy oceněn?

Nejlepší žák: Ondřej Koutný, nejlepší žákyně: Eliška Hýblová, nejlepší dorostenec: Jan Štorek, nejlepší dorostenka: Hana Pinkavová, nejlepší dospělý závodník/nice: Petra Jarošová, skokani roku: Pinkavovi, výkon roku: Jan Štorek (zisk licence A), Síň slávy: Dan Vláčil, Marek Otruba, Kamil Arnošt (zlatá dorostenecká štafeta ZPV – 29. září 1991).

„Oceněným moc gratulujeme i děkujeme za výborné předváděné výkony. A všem orientačním sportovcům, běžcům i běžkyním přejeme do nového roku 2022 mnoho radosti z pohybu na čerstvém vzduchu, co nejlepší výsledky a hlavně pevné zdraví,“ zdůraznil Dušan Vystavěl.