Velké problémy nastaly hokejistům ale třeba také krasobruslařkám. V úterý večer totiž přišla ze zimního stadionu v Prostějově zpráva, že se led pro veřejnost uzavírá. Důvodem byla technická vada, která pokazila chlazení ledu.

Množily se o zprávy o úniku čpavku do ovzduší. Ty ale správce stadionu Ivo Horák odmítl. „Neměli jsme jej zde. Čpavek byl odsán do expanzních nádob,“ uvedl správce stadionu. Problém byl jinde. „Došlo k nějaké prasklině v chlazení pod ledem. Objevila se nám tak na ledové ploše mokrá vrstva. Někde zkrátka vznikla dírka, možná byl problém s nějakým svárem,“ přiblížil Ivo Horák. Během středy tak byl začátkem ledna na zimním stadionu k vidění nečekaný a pro bruslaře děsivý scénář.

Výsledkem tak je nepoužitelný led. A uzavřený zimní stadion. Což je problém: aktuálně probíhá hokejová sezóna, a to nejen pro hokejisty „A“ týmu ale také u mládeže. Jaké jsou tedy prognózy? „Je to průšvih, to rozhodně. Když opravy dobře půjdou, tak do tří dnů je vše opraveno. A v pátek by se už mohlo stihnout bruslení,“ věří Ivo Horák.

Podle posledních zpráv by měl být led opraven a znovu zcela přístupný v sobotu.