Tohle lze vidět všude kolem nás. Poměrně dost dětí dnes dostává tolik hraček, že absolutně nemá šanci k jakékoliv z nich přilnout a vážit si jí. Výsledek tohoto způsobu projevů „lásky“ a „výchovy“ lze naplno vidět třeba v dětském koutku oblíbeného Kafe v parku, které funguje na zámku v Čechách pod Kosířem.

 

Zatímco rodiče hledí do mobilů, děti zůstávají bez jakéhokoliv dohledu v dětských koutcích a podle toho se i k věcem, jichž si nijak neváží, také chovají. „Jednoho krásného dne najdete náš dětský koutek zavřený, zrušený, nebo zpoplatněný. Zatím v sobě pořád hledáme cestu, kterou se v tomto směru vydat, když každý týden vyhazujeme násilím rozbité hračky, uklízíme, třídíme a k ničemu to vlastně není. Přitom některé děti a rodiče náš koutek pořád milují,“ posteskli si na sociálních sítích provozovatelé Kafe v parku, které funguje v prostorách zámku v Čechách pod Kosířem.

Jisté je, že spoušť zanechaná dětmi, je v první řadě vizitkou jejich rodičů. „Dala bych to za nějaký rozumný poplatek a umístila bych tam kamery. A škodu nechala zaplatit těm rodičům dětí, které to zničí. Proto by byly dobré ty kamery, aby se rodiče nemohli vymlouvat, že to nebylo jejich dítě. Možná tvrdé opatření, ale aspoň by si někteří rodiče sáhli do svědomí kvůli výchově dětí,“ navrhla provozovatelům Jitka Šťastná.