PROSTĚJOV Dvě a půl sezóny trvalo působení univerzálky Gabriely Kopáčové ve volejbalovém VK Prostějov. Krátce po začátku nového kalendářního roku 2022 jej předčasně uzavřela dohoda s vedením klubu o ukončení její smlouvy.

„Po dubnové operaci achilovky Gábina nenavázala na své dobré výkony z předchozích dvou ročníků. Až doteď se stále nemohla vrátit do dřívější pohody, naopak se pořád potýkala s různými zdravotními problémy. A strádala fyzicky i herně. Navíc ani ona sama nebyla spokojena se svou zápasovou vytížeností během tohoto soutěžního ročníku. Proto došlo po vzájemné dohodě k ukončení smlouvy,“ vysvětlil sportovní ředitel vékáčka a hlavní trenér A-týmu žen v jedné osobě Miroslav Čada.

Víc nechtěl citlivou záležitost komentovat. „Každopádně chceme Kopy i přes potíže v posledních měsících moc poděkovat za velice dobré služby, které našemu klubu dva roky odváděla. A zároveň jí popřát hlavně pevnější zdraví, ať se jí v další kariéře daří,“ zdůraznil Čada s tím, že hráčská náhrada za Kopáčovou na účko už je blízko.