I v letošním 25. ročníku se v rámci zimní Tipsport ligy představí 1.SK Prostějov. Soutěž odstartovala prvními zápasy již tento týden a v rychlém sledu bude pokračovat i nadcházejícími duely. Eskáčko je zařazeno do skupiny „C“, kde na ně čekají tři prvoligové celky. Nadcházející sobotu 15. ledna nastoupí v prvním duelu v Ostravě proti domácímu Baníku od 10.30 hodin, následovat budou zápasy s Karvinou (19. ledna opět v Ostravě) a Pardubicemi (26. ledna v Olympijské ulici v Prostějově).

Proti celkům hrajícím nejvyšší soutěž nebude tedy Prostějov favoritem. Do zápasů však půjde s cílem uspět. „Vždycky chcete vyhrát, ať je to jakýkoli soupeř. Budeme chtít hrát dobrý fotbal, abychom jen nebránili, a uvidíme, na co to bude stačit,“ prozradil směrem k soutěži předseda klubu František Jura.

Hned v prvním duelu eskáčko čeká Baník Ostrava, jednoznačný favorit skupiny, který už má za sebou dvě utkání, v nichž zaznamenal dvě vítězství. Oba zápasy navíc odehrála rezerva Baníku, protože „A“ mužstvo bylo na kondičním soustředění. Proti Prostějovu se dá očekávat, že pátý celek tabulky už nasadí i své největší hvězdy.

V dalším průběhu pak čeká na svěřence trenérů Šmejkala a Šmardy středeční duel s Karvinou, který se opět odehraje v Ostravě. Skupinu pak uzavřou ve středu 26. ledna na domácí půdě od 11.00 hodin s Pardubicemi. Skupinovou fázi podle prvotních informací měl Prostějov odehrát výhradně na domácí půdě, nakonec se však před vlastním publikem dočká pouze závěrečného utkání s Pardubicemi.