Nepříjemná a nepřehledná křižovatka nacházející se v Určicích by během letošního roku měla doznat změny v podobě kruhového objezdu. Obec o vybudování rondelu stojí dlouhodobě, nyní už je vše posvěcené a dalšímu pokračování průtahu Určicemi by tak nemělo nic bránit. Kromě „kruháče“ a nové vozovky je v plánu také odstavné parkoviště u místního hřbitova i modernizace zastávky, která je přes cestu.

Informace redakci potvrdil starosta Určic Petr Kouřil. „Ohledně rondelu došlo na konci roku k jistému posunu. Dostali jsme podporu i svolení od Olomouckého kraje, kde jsem byl přítomen jednání zastupitelstva. Bylo mi potvrzeno, že během letošního roku by mělo proběhnout výběrové řízení i realizace kruhového objezdu v této lokaci, což by jistě mělo zvýšit bezpečnost frekventované křižovatky,“ prozradil starosta.

Stávající křižovatka je dopravně nepřehledná, napojuje se do ní hned pět směrů. A protože některé neumožňují optimální rozhled, má vznik kruhového objezdu své neoddiskutovatelné opodstatnění. Nemělo by se však jednat pouze o něj. „Pevně doufám, že se v letošním roce dočkáme zdárného pokračování průtahu obcí, kdy první etapa je už za námi a v rámci druhé se jedná právě o rondel a přilehlou komunikaci. K tomu chceme navýšit odstavné parkoviště u místního hřbitova a opravy by se měly dotknout i přestupního terminálu, kde proběhne modernizace zastávky,“ doplnil Kouřil.