Velký zásah do programu druhé nejvyšší soutěže nyní způsobuje omikron, nová varianta koronaviru. Do karantény už během pátku muselo jít Ústí nad Labem, což dopadlo i na Jestřáby, proti kterým mělo v sobotu původně nastoupit. Sobotní program se ale ještě odehrál téměř kompletní, i když k této statistice přibyl Vsetín, ten měl však volný los. Během neděle však přibyly další čtyři celky, které nyní čeká pětidenní karanténa. Už dopoledne ohlásili komplikace v Šumperku, nedlouho po nich i Sokolov s Přerovem a jako poslední přibyla i Třebíč.

Z plánovaných osmi duelů pondělního programu se tak nakonec odehrají maximálně dva, pokud nenastanou ještě další komplikace. Hrát by se mělo v Kolíně, kam dorazí pražská Slavia, a proběhnout by mělo i utkání Jestřábů na půdě Havířova. Změny se dotknou i středečního programu. Pro Prostějov by se ale ani tam nic měnit nemělo a na své půdě by měl přivítat Frýdek-Místek. K situaci se vyjádřil i kouč Prostějova Aleš Totter. „Taky jsme si procházeli virózami a ne koronavirem. Hráče jsme izolovali, ale hráli jsme dál, i bez nich. Nikde jsme to příliš neventilovali. Teď tým vypadá zdravě, samozřejmě může se to objevit v nějakém testu," nastínil k současné situaci, problémy zasahují už do třetí sezóny v řadě.

Podle slov trenéra by mělo být na zvážení i přerušení soutěže na pár dnů. „Když je taková situace, že se hrají dvě kola, v soutěži se ztrácí přehled v zápasech. Začíná tak hrozit neregulérnost, svaz by měl na deset dní vše zastavit. Pět dní bez tréninků, potom pět dní přípravy a následně zápasy. A potom padni, komu padni. Bez odkládání zápasů a s automatickými kontumacemi v případě nenastoupení,“ doplnil hlavní kouč Jestřábů.