Humorné i vážné, zásadní i ne tak důležité, více či ještě vydatněji originální. A hlavně pokaždé zajímavé. Také během roku 2021 zaznamenal PROSTĚJOVSKÝ Večerník bohatou úrodu různých prohlášení, výroků či krátkých bonmotů z úst nejrůznějších osob. Mnohé hlášky hodné zaznamenání pronesli politici, kulturní osobnosti, záchranáři, policisté, ale také například zločinci, kteří stanuli před soudem. Další zazněly na sportovištích v Prostějově i okolí. Některé výroky často rozesmály, jiné stojí za zamyšlení. Ani v aktuální ročence plné událostí uplynulých dvanácti měsíců tak nemohl Večerník na TOP výroky zapomenout. Takové byly ty NEJ, ty další v pořadí, co jsme pro vás jako obvykle zaznamenali, najdete na stranách 35 až 37. Tak se u nich dobře bavte!

 

1.

„Máš se starat o pitný režim, a ne koukat na mouchy, jak prcají.“

Nejen podle sportovního úseku redakce Večerníku hláška sportovního manažera 1.SK Prostějov Karla Kroupy ke kustodovi fotbalového eskáčka má na to, stát se hláškou legendární.

2.

„Někteří chlapi jsou hovada!“

Mladinká prostějovská servírka Lucie se dala na natáčení porna, ovšem sama nemá s některými muži ty nejlepší zkušenosti.

3.

„Lidi tu měli zahrádky, každý si pěstoval zemák, fazulu nebo cibulu. Dneska? Místo zahrádek mají bazény a všechno se kupuje.“

Stoletá Marie Fidrová takto popsala změnu v hodnotách lidské populace. A docela trefně.

4.

„Bylo to takové dosti originální představení o ženách, se ženami a pro ženy. Pokud se už na scéně po nějakou dobu vyskytoval chlap, tak buď chlastal, znásilňoval, nebo se zrovna věšel.“

Se zajímavým postřehem přišel jeden z diváků jinak skvělého představení Žítkovské bohyně v prostějovském divadle.

5.

„My ty kluky nechápeme. kdyby aspoň počkali a ožrali se až někdy v říjnu...“

Nejmenovaný spoluhráč nohejbalistů TJ Sokol I Prostějov Jakuba Klaudyho a Tomáše Roby, kteří se každoročně společensky unaví před nejdůležitějším zářijovým zápasem 1. ligy.

6.

„Nikdo nám nenadával, nenapadl ani nás nepokousal!“

Zdravotní sestřička z očkovacího centra ve Společenském domě Večerníku potvrdila, že vakcinaci brali lidé velice klidně a mnohdy i s humorem.

7.

„No a co, stromek je sice křivý, ale to věž v italské Pise taky!“

Náměstkyně prostějovského primátora Milada Sokolová se nenechala vykolejit tím, že vánoční strom nebyl zrovna rovně rostlý.

8.

„Kluci byli naspídovaní, těšili se na záchod po zápase.“

Mít před fotbalovým zápasem burčákový pochod se nemuselo nevyplatit, Pivín ale utkání ovládl a kouč Jaroslav Svozil měl o rychlosti svých svěřenců během zápasu zcela evidentní jasno.

9.

„Jak je možné, že jsme na hrázi rybníka s hastrmany chytali ryby, když mi táta říkal, že je tu rybolov zakázaný.“

Jednu z malých účastnic strašidelné stezky v Doloplazech přítomnost vodníka nijak nerozhodila a lámala si hlavu nad něčím jiným.

10.

„Když si zajedete do Kozlovic nebo Tovačova, tak tam mají lepší fotbalový stadion než v Prostějově!“

Takto odpověděl primátor František Jura kritikům, kteří se ozvali proti více než stopadesátimilionové investici do rekonstrukce prostějovského fotbalového stánku Za Místním nádražím.

 

Speciální příloha ROČENKA 2021 je součástí tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vychází v pondělí 10. ledna