Junioři eskáčka i s početnou enklávou dorostenců v sestavě, které si postupně hlavní kouč připravuje na příští sezónu, předvedli proti Znojmu velmi sympatický výkon. Ani ten však na body nestačil, o výsledku rozhodla především produktivita. Zatímco povětšinu zápasu aktivnější Prostějov se dokázal prosadit až pět minut před koncem, hosté skórovali hned třikrát a domů tak odjížděli spokojení se třemi body do tabulky. 

Úvodní minuty nedělního střetnutí patřily domácím, kteří si dokázali vypracovat brankové příležitosti a soupeře drželi pod tlakem. Ale žádná z výraznějších šancí se během první desetiminutovky neujala. Dvakrát ohrozil soupeřovu branku Eklund velmi nebezpečně, ale brankář byl připraven. Samostatný únik Maška pak taky nedopadl, když kličkou do bekhendu už nedokázal puk dostatečně zvednout. V polovině třetiny přišla i první početní výhoda, ale ani ta ke skórování nevedla.

Druhá polovina první části už byla značně vyrovnanější a pár zajímavých pokusů viděli fanoušci na obou stranách. Do kabin se ale šlo za bezbrankového stavu, kde si oba brankáři Kroupa i Dokoupil poradili se všemi pokusy.

Na začátku druhé třetiny přišla jedna větší šance na obou stranách, ale skóre se měnilo až o chvíli později. Puk po přihrávce Marka převzal hostující Machala a bekhendem ho poslal přesně pod víko, kam brankář Kroupa vyrážečkou nedosáhl – 0:1. Po úvodní brance převzali aktivitu na další minuty hosté a domácím činil problém přechod do středního pásma. Během tohoto tlaku ale druhá branka nepřišla a postupně se do hry znovu vracel i Prostějov.

Jednou ze zlomových pasáží byl pak závěr druhé části, kdy se domácím otevřela obrovská příležitost v podání více než minuty a čtyřiceti vteřin v početní výhodě pět na tři po trestech Marka za sekání a Hudečka za zdržování hry. Jenže ta se domácímu výběru absolutně nepovedla a do kabin odcházeli se ztrátou jedné branky.

Poslední část patřila zprvu hostům, kteří během prvních tří minut domácí eskáčko nepustili za polovinu, pak ale Prostějovu pomohl zbytečný útočný faul. I když se přesilovka znovu příliš nevydařila, po ní už se začali domácí tlačit za vyrovnáním. Jenže šance Píchala, Eklunda či Tománka dokázal zneškodnit Dokoupil. Sedm minut před koncem navíc přišla druhá branka znojemských Orlů. Chybnou rozehrávku přečetl Barták a Pozděnovi naservíroval puk před odkrytou část branky – 0:2.

Druhá branka ale domácí nezlomila a po necelých dvou minutách se konečně podařilo i domácím dostat puk za záda hostujícího brankáře. Po pěkné akci vypálil mezi kruhy Píchal a Fojt už následnou dorážku zvládl uklidit – 1:2. Posledních pět minut tak slibovalo drama. Prostějov tlačil a Znojmo mělo co dělat, aby udrželo vedení. Před závěrečným tlakem ale došlo k přečíslení a situaci dva na jednoho vyřešil Nečas střelou, kterou našel skulinu u brankáře Kroupy – 1:3. V poslední minutě ještě domácí zkusili hru bez brankáře, ale ta už k ničemu nevedla.

Ústy trenéra

Michal Janeček – SK PROSTĚJOV 1913

„My už se snažíme zaměřovat na příští sezónu. Vytáhli jsme si tak některé kluky z dorostu, kteří už budou příští rok patřit k juniorům i s brankářem. Myslím si, že dnešní utkání kluci odmakali. Měli jsme tam i dobrý tlak, ale bohužel nás trápí už dlouhodobě koncovka, kdy nás každý soupeř dokáže vytrestat a dá nám branku prakticky ze všeho. I když ta poslední utkání vypadají velmi slibně, kluci dřou, tak výsledky zkrátka nepřichází. Musíme na té koncovce řádně pracovat a věřit, že se to bude zvedat.“