Nejmladší volejbalistky VK Prostějov věkové kategorie žákovská přípravka absolvovaly své první oficiální zápasy v této sezóně, pro některé šlo o úplnou soutěžní premiéru v životě. Na turnaji Poháru trojic 2021/22 v Přerově si přitom vedly velice dobře.

 

Za vékáčko se zúčastnily hned čtyři tříčlenné týmy, které v jednotlivých skupinách obsadily první místo, čtvrtou pozici, pátou příčku a šestý post. „Z prvenství naší nejlepší trojky máme samozřejmě radost, ale výsledky nejsou u těchto začínajících děvčat rozhodující. I když je každé vítězství přirozeně moc potěší,“ usmál se šéftrenér mládeže VK Aleš Novák.

Pohár trojic, u jehož zrodu kdysi stál právě hanácký klub, už existuje téměř dvacet let. „Stejně jako celostátní projekt Barevného minivolejbalu je pro nejmladší holky zásadní tím, že při něm hrají svá první utkání, zvykají si na kolektivní pojetí i spolupráci na hřišti, zlepšují se a vytvářejí si k volejbalu hlubší vztah,“ vyložil Novák s tím, že aktuální ročník dlouhodobé soutěže teď bude dál pokračovat.