I v opětovně pokračující nejisté době stižené koronavirem probíhají přípravy na nový ročník okresních soutěží v malé kopané, které na Prostějovsku již řadu let zastřešuje Česká unie sportu. Týmoví zájemci o start v nadcházející sezóně regionálních lig této odnože velkého fotbalu si už nyní s časovým předstihem mohou zajistit své místo.

Přihláška do okresních soutěží malé kopané ČUS Prostějovska 2021 je pro kluby k dispozici pro vyplnění i elektronické odeslání na internetových stránkách www.cuspv.cz v sekci Malá kopaná, uzávěrka platí do 19. března. Startovné je potřeba uhradit na pokladně Okresního sdružení ČUS PV (Česká ulice 15, Prostějov), a to ve výši 3000 korun pro členské oddíly České unie sportu a 3300 Kč pro nečleny České unie sportu.

„Podle počtu přihlášených klubů stanovíme přesný hrací systém nové sezóny. V minulé sezóně se nám osvědčilo rozdělení účastníků do dvou územních lig Jihovýchodní a Severozápadní, v nichž se během jara odehrála základní část. A na podzim pak boje pokračovaly podle dosaženého pořadí ve dvou nadstavbových skupinách o konečné umístění. Na tomhle novém modelu bychom nechtěli nic měnit, ale teprve uvidíme, které mančafty se letos přihlásí. Proto neváhejte a hlaste se co nejdříve,“ uvedl předseda výkonného výboru malé kopané ČUS PV Pavel Kočíb.