Základní část Chance ligy se chýlí ke svému závěru. To poslední, co nyní soutěžní ročník druhé nejvyšší české hokejové soutěže potřebuje, jsou odložené zápasy. A komplikace ze strany koronaviru. Obojího se ale Chance lize dostává v míře vrchovaté.

Minulý týden byl pro hokejové činovníky přímo hororový. Na plánu byla tři kompletní kola. Jenže se neodehrálo prakticky nic. Karantény, marodky a následné přesuny zápasů, to byla nejčastější činnost klubů. Z programu 38., 39. i 40. kola se tak stal cár papíru. A to během několika málo dnů.

Při pohledu na přehled on-line přenosů a streamů to vypadá vyloženě směšně. U všech zápasů napsané „odloženo“, vymykají se jen utkání s Kadaní… Pohled je to komický a smutný. Je přitom až s podivem, že při prvních náznacích vedení soutěže nezatáhlo spolu se svazem za brzdu a neudělalo pauzu tak, jak to navrhoval prostějovský trenér Aleš Totter. V původně neplánovaném, zato ale zorganizovaném přerušení soutěže se mohly týmy dát do kupy, uzdravit se, vypadnout z karantény a po deseti dnech nebo dvou týdnech jít na to. S pravidelným a povinným testováním hráčů žádný problém.

Tak se ale nestalo. Z programu se tak stal malý chaos, kterému se přitom dalo předejít. Stačilo udělat odvážný krok. A v pravý čas.