Tohle hlava normálního slušného člověka nepobere... Policisté minulý týden obvinili třicetiletou ženu z Prostějova, která se v loňském roce dopustila série sedmnácti krádeží v obchodních domech. Způsobila celkovou škodu sice „jen“ něco málo přes třicet tisíc korun, ale právem byla postrachem prostějovských obchodníků.

 

„V pondělí 17. ledna prostějovští kriminalisté vydali usnesení o zahájení trestního stíhání třicetileté ženy z Prostějova a obvinili ji z trestného činu krádeže. Prověřováním zjistili, že se v době od poloviny dubna do poloviny prosince loňského roku dopustila sedmnácti krádeží v místních obchodních domech,“ uvedla Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR v Olomouci.

Z mladé ženy měli obchodníci oprávněné obavy, už když ji v prodejně spatřili. „Z toho se jí čtrnáctkrát podařilo zboží ukrást a ve třech případech se o to pokusila. Brala, co jí pod ruku přišlo, a odnesla alkohol, potraviny, elektrické nářadí a drogistické zboží v hodnotě necelých 31 700 korun. Trestní stíhání obviněné ženy je vedeno na svobodě, u soudu jí hrozí až dva roky vězení,“ dodala mluvčí krajské policie Miluše Zajícová.