Nemocných s covid-19 pomalu ubývá. Na druhou stranu jsou přírůstky nakažených stále enormní. V sobotu 7. listopadu zaznamenal aktuální počet 169 367 případů nákazy koronavirem. Jenže číslo mrtvých už je opravdu extrémní! Data Ministerstva zdravotnictví hovoří o 4 526 úmrtích spojených s touto nemocí. Není to žádná „chřipečka“, jak mnozí tvrdí. Dokonce se najdou i ti, kteří nevěří vládě a zdravotnictví, že nějaký koronavirus vůbec existuje.

Od začátku pandemie se v České republice nakazilo dohromady již 403 497 lidí. To jsou čtyři procenta celé populace naší země.

A co čísla z Prostějova? Stále platí fakt, že je na tom okres Prostějov téměř nejhůře z republiky. Čísla Krajské hygienické stanice Olomouckého kraje zaznamenala pokles nakažených. V okrese Prostějov to je celkem 1 903 lidí. Za posledních sedm dní přibylo o zhruba 300 méně pozitivně testovaných než týden předtím, a to 925. Lze tedy říci, že dochází ke zlepšení. Většina lidí se snaží dodržovat opatření vydaná Ministerstvem zdravotnictví. A i díky tomu je nakaženo méně než jedno procento populace prostějovského okresu.

V celém Olomouckém kraji jen za pátek 6. listopadu přibylo 1 609 případů. Situace se pomalu lepší a nezbývá než doufat, že čísla poklesnou v dalších týdnech ještě víc. Přeci jen všichni toužíme po klidných a pohodových Vánocích.