Tuší, že už jim „teče do bot“? Přesunuli se jinam? Nebo už mají alespoň na chvíli dost? Zloději, kteří od začátku letošního roku řádili v rodinných domech na jihu Prostějovska, si dali minimálně na nějaký čas pauzu. Zatímco během poměrně krátké doby byly v takových Vřesovicích vykradeny hned čtyři domy, za uplynulý měsíc policisté evidují jediný případ vloupání. V tomto případě si však pachatel či pachatelé přišli na 450 000 korun! 

Zhruba před měsícem Večerní k přinesl informace o tom, že od Nového roku dochází na jihu Prostějovska k nebývalému nárůstu vloupání. Policisté evidovali celkem jedenáct případů, což byl ve srovnání s předchozími lety výrazný nárůst. Například ve Vřesovicích byly vykradeny celkem čtyři domy, zasaženy byly také Vranovice-Kelčice, Otaslavice, Mořice či Želeč.

Všechna vloupání měla společné to, že zloději obvykle z domů brali pouze peníze a šperky.

Zajímalo nás, zda k vykrádání rodinných domů dochází i nadále, či jestli se policistům podařilo pachatele dopadnout?

„Od poloviny února evidujeme na Prostějovsku jediný případ vloupání do domu. Došlo k němu čtyřiadvacátého února v obci Nezamyslice. Pachatel dům prohledal a vzal z něho finanční hotovost v různých měnách a šperky v celkové hodnotě téměř čtyři sta padesát tisíc korun. Na dalších dvacet tisíc korun pak majitel domu vyčíslil škodu poškozením,“ reagoval František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Zloděj či spíše zloději policistům však zatím unikají. „Pátrání po neznámém pachateli stále probíhá,“ potvrdil v této souvislosti Kořínek.