Pouze dva prosincové tréninky stihli absolvovat nohejbalisté TJ Sokol I Prostějov, než jim přípravu opět znemožnila přitvrzená hygienická opatření v souvislosti s šířením koronaviru. Teď jsou – stejně jako všichni ostatní neprofesionální sportovci – takzvaně na čekané.

 

„Za normální situace bychom od ledna naplno zahájili přípravu na novou sezónu 2021. Což však teď samozřejmě nejde, nezbývá než čekat. Jako sportovec budu moc rád za jakékoliv uvolnění přísných nařízení, ale na druhou stranu jsem zastáncem toho raději počkat trochu déle na výraznější pokles nakažených a uvolňovat až potom, aby příznivější počty následně vydržely. A ne že se všechno znovu rychle zhorší i zavře, takhle pořád dokola,“ řekl Večerníku hlavní trenér prostějovských nohejbalistů Richard Beneš.

Stejně jako každý rok touto dobou pracuje na doladění podoby hráčského kádru. „Silný základ týmu zůstal pohromadě, tvoří ho uzdravený kapitán Jan Valenta, největší opory Ladislav Pírek, Lukáš Pírek a Tomáš Roba plus loňská mladá posila Tomáš Žůrovec. Počítáme také s obětavci, kteří nám v minulé sezóně dost pomohli při četných zdravotních problémech, sem patří David Pořízek, Tomáš Drobil, Michal Růžička a Miroslav Růžička,“ vyjmenoval Beneš.

Z hanáckého oddílu s jistotou odešel Petr Deutsch, pravděpodobný je opětovný konec někdejšího juniorského mistra světa Jana Matkulčíka. „Ale v jeho případě vše zůstává ještě otevřené, uvidíme,“ odtušil kouč. Do Sokola I se naopak vrací kvalitní odchovanec Jakub Klaudy. „Kuba přestal pracovat v Praze, našel si zaměstnání doma a tím pádem jsme ho rádi přivítali zpátky mezi sebe. Coby novou posilu vyzkoušíme Jakuba Buchera z Mohelnice a je možné, že přijde i Tomáš Svoboda, který u nás již dříve hostoval z Modřic,“ prozradil Beneš.

Na závěr připojil další hrst zajímavých novinek. „Už jsem poslal přihlášku do 1. ligy družstev mužů ČR 2021, jež má po loňské pauze kvůli covidu oficiální termínovku i zápasový rozpis. Půjde hlavně o to, aby se zdravotní situace v zemi do jara zlepšila natolik, že od dubna bude možné normálně a bez přerušování hrát,“ zdůraznil nohejbalový doyen. „Klukům jsme nechali vyrobit úplně nové dresy i se jmény, hotové budou někdy v půlce února. Třeba už v tu dobu zase poběží příprava, neboť trénovat v obměněném složení potřebujeme co nejvíc. V první lize – až se snad rozjede přesně podle plánu – každopádně chceme bojovat o co nejvyšší pozice,“ doplnil Richard Beneš.