Po roční odmlce se do I.B třídy Olomouckého LFS, kam před sestupem neodmyslitelně patřila, vrátila „Vrchátka“. Návrat do krajské soutěže znamená po podzimu pro partu z jižní části regionu více než solidní vystoupení a osmé místo ve velmi vyrovnaném středu tabulky. I když by samozřejmě mohlo být i lépe, na nováčka soutěže rozhodně nejde o špatný výsledek.

Podzimní forma výběru kouče Panáčka přitom byla jako na houpačce. Žádná dlouhá vítězná série, ale také zároveň žádné dlouhé čekání na body. „Naši hráči mají podle mého názoru navíc, než co jsme na podzim předvedli. Myslím si, že jsme s nikým extra nepropadli, kolikrát jsme spíše dopláceli na nemohoucnost v zakončení,“ nešetřil poměrně překvapiv kritikou Miroslav Panáček kouč Vrchoslavic.
O dalších příčinách svých pocitů měl jasno. „Hodně nám také ublížil rok v Okresním přeboru. Tam jsme byli zvyklí do každého soupeře celý zápas bušit a moc nemyslet na zadní vrátka. Z tohoto stylu jsme moc nepolevili, jenže v krajské soutěži už vás dokáží celky za chyby a špatný návrat do obrany trestat.“
V přípravě, kterou mužstvo odstartovalo včera (tj. v neděli 9. února – pozn.red.), se tak bude pracovat jak na kondici, tak na lepší poziční hře. Klub plánuje větší množství přátelských utkání. „Jelikož pocházím z Chropyně, odehrajeme většinu přátelských duelů na tamní umělce. Rád bych se domluvil i na nějakých zápasech v týdnu místo tréninku. Větší část mužstva chodila hrát sálovku, tak z nich nyní musíme zase dostat zcela jiný styl fotbalu, který se v hale praktikuje,“ plánuje trenér Panáček.
O případných změnách v kádru se ještě bude rozhodovat. Se současným stavem panuje ovšem relativní spokojenost. Cílem pro jarní část bude udržení klidného středu. Hlavně se vyhnout záchranářským starostem. O síle svého mužstva trenér vůbec nepochybuje a věří, že spíše ještě přijde posun směrem nahoru. „Kádr je podle mého opravdu kvalitní, když budeme dobře pracovat a vyvarujeme se těch absolutně zbytečných chyb, kterých děláme mnoho. A navrch přidáme lepší koncovku, měli bychom tabulkou stoupat výš než padat ještě níž. Na druhou stranu člověk nikdy neví, rozhoduje především forma, která ne vždy každému vydrží. Ani profesionálové nedokáží zopakovat dvakrát stejný výkon,“ glosoval na závěr vrchoslavický kouč Miroslav Panáček.