V pondělí 3. února před polednem došlo v obci na Konicku k incidentu mezi třicetiletým mužem a jeho osmnáctiletou neteří. Zpočátku slovní spor se vystupňoval až k fyzickému napadení, kdy měl muž dívku tahat za vlasy a udeřit ji pěstí do nosu.

„Při tom jí měl vyhrožovat zabitím. V dalším napadání dívky zabránila její matka, která ihned přivolala policii. Policisté agresora zajistili a k provedení dalších úkonů jej převezli na obvodní oddělení v Konici,“ sdělil policejní tiskový mluvčí František Kořínek.
Provedeným šetřením policisté zjistili, že byly naplněny povinné znaky pro realizaci vykázání osoby ze společné domácnosti. „Z důvodu ochrany ohrožených osob proto agresivního muže ze společné domácnosti na dobu deseti dní vykázali. Pro muže to tak je již třetí vykázání ze společné domácnosti. Věc napadení mladé ženy policisté prověřují pro podezření z přečinu nebezpečného vyhrožování. Za ten podezřelému v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok,“ dodal mluvčí prostějovské policie.