Vstup do nadstavbové části UNIQA extraligy žen ČR 2019/20 vyšel volejbalistkám VK Prostějov částečně herně a především výsledkově, z dosavadních tří duelů téhle fáze soutěže vytěžily takřka maximálních osm bodů. Teď je však po papírově slabších soupeřích čeká pětizápasová šňůra proti silným družstvům výhradně z horní poloviny průběžné tabulky.

Pro vékáčko (3. místo, 41 bodů) to bude opravdu fuška, však posuďte sami: sobota 15. února venku Šelmy Brno (1., 58), čtvrtek 20. února doma Olomouc (2., 50), sobota 22. února venku Ostrava (4., 38), sobota 29. února doma Olymp Praha (6., 32) a čtvrtek 5. března doma Liberec (5., 37). Je nabíledni, že právě tato přetěžká série rozhodne o tom, jestli Hanačky udrží před následným play-off třetí pozici, nebo klesnou níž. A případně o kolik příček.
„Co se týká utkání u Šelem, s Olomoucí a v Ostravě, ve všech těchto třech případech budeme reálně rádi za každý získaný bodík. Brno i UP jsou totiž největší favorité soutěže, na horkém severu Moravy je to vždycky hodně náročné. Ani další dva zápasy nebudou na vlastním hřišti vůbec jednoduché, neboť Olymp určitě chce v pořadí výš a posílená Dukla znamená velkou hrozbu. Přesto se naše filozofie nemění: jít do každého utkání zvítězit,“ rozebral nadcházející nelehké období hlavní trenér vékáčka Lubomír Petráš.