Do 27. ročníku ankety o nejoblíbenějšího učitele ČR Zlatý Ámos přihlásili žáci rekordních 92 pedagogů. Je mezi nimi i Alice Švalbová (na snímku), která učí na Střední škole designu a módy, Prostějov.
Alici Švalbovou nominovali její studenti. „Moc si paní profesorky vážíme. Považujeme ji za milého, chytrého a vtipného člověka. Je člověk, kterému můžeme věřit, bere nás takové, jací jsme. Nedělá mezi svými studenty rozdíly a jé férová. Díky této učitelce je lepší nejen náš anglický jazyk, ale i celá škola,“ odůvodnili sami studenti svoji nominaci.
V lednu a únoru budou probíhat regionální kola ankety. V nich musí žáci zajímavým, pokud možno originálním způsobem představit porotě své kandidáty na titul nejoblíbenější učitel a obhájit tak nominaci. V krajích, kde jsou více než tři nominovaní, je každoročně udělován titul krajský Ámos. Letos jich bude jedenáct.
Semifinále, kterého se zúčastní vítězové regionálních kol, proběhne v zrcadlových sálech MŠMT 11. března. Veřejné finále v kongresovém centru hotelu Olšanka v Praze se uskuteční v pátek 27. března.