To byla jízda, dámy a pánové! Fotbalová, a se vším, co k tomu patří: s góly, emocemi, zákroky na hraně i za hranou pravidel a samozřejmě s diváky. Bohužel však pro Prostějovsko se jednalo převážně o jízdu směrem dolů. A to téměř vytrvale. Lokálního patriota určitě nepotěší pohled na tabulku, v níž se hned tři týmy z regionu perou o to, aby příslušnost k nejnižší krajské soutěži vůbec udržely. Otaslavice, Klenovice na Hané a zejména Mostkovice totiž doposud spíše šlapou vodu a sčítají ztráty.

Zajímavostí je, že příběhy jednotlivých týmů jsou různé. Klenovice na Hané píšou ten nejpozoruhodnější. Zatímco v minulé sezóně po lítém boji s Ústím u Hranic skupinu ovládly, ale možnost postupu odmítly, aktuální ročník je pro prakticky totožný tým hororový. Výběr kouče Horáka hned zkraje prohrával ostošest, nedával góly a po odchodu brankářské jedničky jich hodně inkasoval. V průběhu podzimní části se výkonnost přece jen zvedla, přesto ale zůstává pro odvetné boje v dosti nepříjemné pozici, jen kousíček nad sestupem.
Otaslavice to zase mají jiné. Klub v minulé sezóně zažil první ročník po postupu a nabuzené mužstvo nehrálo úplně zle, když se drželo v polovině tabulky. Panovala tak spokojenost. Nynější sezóna už ale tak povedená není, taktéž obdobnému výběru se nedaří, dostává příliš mnoho gólů. A pouze dvakrát se naopak výběr Jiřího Hona střelecky probudil. Ukazuje se, že mužstvu chybí spolehlivý střelec, který by ho trvaleji táhl.
„Metle“ jsou na tom při své smůle přitom ještě dobře, stačí se podívat do Mostkovic. Ty mají za sebou dlouhou šňůru proher, bolí třeba ta s Vrchoslavicemi, kdy dostaly „Mostky“ sedm branek. Mužstvo vedené bývalým hokejistou Ivo Kroupou mělo sice jisté záblesky, ale alespoň krátká šňůra úspěchů, která by jej přiblížila středu tabulky, nepřišla. Tým nicméně, i když už nabral od zbytku pelotonu hrozivý odstup, nic nebalí. A údajně chystá velké posily.
Naopak nováček z Vrchoslavic a Pivín své fanoušky potěšily. První ze jmenovaných přezimovává v polovině tabulky, přičemž od bronzové pozice jej dělí pouhé tři bodíky, což je po postupu skvělý úspěch. Loni druhý tým tabulky stejně jako Klenovice odmítl postup, nicméně herní kocovinou po úspěšné sezóně na rozdíl od svého soka se nekoná. Pivínskému Sokolu se zprvu příliš nedařilo, nicméně zavčas zabral, a to pořádně. V posledních kolech pravidelně sbíral body, které jej posunuly až na druhou příčku. Na lídra z Troubek má jen dvoubodovou ztrátu. Problémem v jarní části by však mohl být jen možný odchod Davida Trajera do zahraničí, který s Jaroslavem Svozilem tvoří v útoku sehranou, dlouhodobě fungující dvojici. Jak se ale říká, jeden hráč, i když nadstandardní, v kolektivním sportu celý tým nedělá. Pokud si tedy bude Pivín přát postup a mužstvo bude dřít, ve špici tabulky by se měl udržet. Ostatní týmy čeká boj o holý život.