K havárii osobního automobilu došlo předminulou sobotu 8. února krátce po jedenácté hodině dopolední na silnici mezi Smržicemi a Kostelcem na Hané. Šofér vozidla Audi nejprve skončil v poli a poté, co se chtěl dostat zpět na silnici, narazil do stromu. Policistům tvrdil, že jej vybrzdilo jiné auto a on musel strhnout řízení. Zda to tak skutečně bylo, mohou policistům pomoci objasnit i případní svědci.

„Třiačtyřicetiletý muž z Prostějova jel s vozidlem značky Audi A6 od Smržic směrem na Kostelec na Hané. Podle jeho vyjádření jej měl před ním jedoucí nezjištěný řidič v červeném Volkswagenu Golf nezjištěné registrační značky náhle takzvaně vybrzdit, na což on zareagoval stržením řízení vpravo, takže sjel mimo silnici na pole. Když se snažil s vozem vrátit zpět na silnici, havaroval a narazil přední částí auta do stromu,“ popsala událost Marie Šafářová, tisková mluvčí Krajského ředitelství Policie Olomouckého kraje.
Zjišťovali jsme, jaké jsou následky? „Při havárii řidič utrpěl zranění, se kterým byl zdravotnickou záchrannou službou převezen na ošetření do nemocnice v Prostějově,“ prozradila mluvčí s tím, že policisté u řidiče provedli dechovou zkoušku na alkohol, která byla negativní.
Okolnosti nehody, příčina i míra zavinění jsou předmětem dalšího šetření. Podle předběžného odhadu vznikla na vozidle škoda ve výši asi 20 000 korun. „Prostějovští dopravní policisté se nyní obracejí se žádostí o pomoc při vyšetřování dopravní nehody na případné svědky. Jakékoli informace k předmětné nehodě, eventuálně k vozidlu Volkswagen Golf, které mělo mít účast na nehodě, a jeho řidiči je možné sdělit na bezplatné lince 158,“ doplnila Marie Šafářová.