Aktuálně nejsilnější družstvo UNIQA extraligy žen ČR 2019/20 potkají volejbalistky VK Prostějov ve svém prvním zápase po vyvrcholení Českého poháru. Dvaadvacáté kolo elitní tuzemské soutěže je posílá na palubovku vedoucích Šelem Brno, hraje se v sobotu 15. února od 18.00 hodin.

Jihomoravanky se loni v létě posílily o několik kvalitních hráček, jednoznačnou top akvizicí se posléze stala bývalá reprezentační univerzálka a dlouholetá legionářka zahraničních lig Soňa Mikysková. Její ofenzivní údernost v součtu s účinností dalších silných opor Simony Janečkové, Soni Novákové, Markéty Chlumské, Margaret Wolowicz či Ivony Svobodníkové dává dohromady tým, který v tomto ročníku zatím přesvědčivě vládne národní scéně.

Rozjetý brněnský stroj dosud podlehl jen venku Olomouci 2:3 a nečekaně Šternberku 1:3 (po delším vánočním volnu), v ČP mu již ve 2. dějství vystavila stopku Ostrava těsným poměrem 3:2. Jinak svěřenkyně Ondřeje Bouly neustále vítězí, například v nedávném televizním šlágru smetly druhé úpéčko jasně 3:0. Prostějovský tým s favoritem prohrál oba vzájemné střety probíhající sezóny ve čtyřech sadách: nejprve to venku dopadlo 3:1 (14, -21, 19, 18), na vlastní palubovce přišlo podlehnutí 1:3 (24, -17, -23, -15).

„Šelmy daly dohromady výborný a hlavně velice zkušený mančaft, který potvrzuje roli největšího favorita soutěže. Na všech postech má hodně kvalitní volejbalistky, díky tomu hraje vyváženě bez výraznějších slabin a hrozně těžko se poráží. Zvlášť na jeho hřišti, kde ještě neprohrál. My tam samozřejmě nepojedeme s předem sklopenými hlavami, určitě budeme chtít předvést co nejlepší výkon a urvat nějaké sety nebo dokonce body. Na druhou stranu můžeme jedině překvapit, přesně o to se pokusíme. Byť půjde o maximálně náročné utkání,“ řekl směrem k sobotnímu výjezdu do Brna kouč vékáčka Lubomír Petráš.