Hodně vyrovnané bylo střetnutí basketbalistů BK Olomoucko v Praze Na Folimance, kde celek USK toužil prodloužit sérii tří ligových výher v řadě. Hanáci to nedovolili a po výsledku 91:86 získali druhou výhru ve skupině A1.
Vysokoškoláci zpočátku ukazovali, že jsou v posledních týdnech ve velké pohodě a získali drobný náskok. Za hosty poprvé vyrovnal na konci 3. minuty Palyza, o dvě minuty později pak Josipovič zařídil poprvé Olomoucku vedení. Od té chvíle hráči USK pouze dotahovali. Hanáci navíc zlepšili obranu a několikrát pod vlastním košem vzali soupeři míč. Díky tomu, že zůstali v útoku produktivní, vedli po deseti minutách 28:20.

Hosté se dokázali prosadit také v úvodu druhé periody a pomohly k tomu také čtyři útočné doskoky Norwy v rychlém sledu. Ve 14. minutě to bylo po trojce Palyzy dokonce 37:25, pro kapitána Olomoucka to byl v tu chvíli sedmnáctý bod. Přesto se Hanáci dostali do těžké situace. V 19. minutě musel kvůli zranění odstoupit Morgan a Pražané se přiblížili na pět bodů (42:37). Do pauzy ale přidali pouze dva body a hostující celek vedl 48:39.
Ještě začátek druhého poločasu byl hanáckého pohledu v pořádku. Ve 23. minutě tým USK prohrával 44:59, pak ale ožil a vrátil se do zápasu šňůrou deseti bodů. Náskok Olomoucka se stále tenčil, v několika případech obrana nestačila zachytit rychlý přechod vysokoškoláků a trest přišel v poslední sekundě periody. Z dálky se trefil Ondřej Sehnal a otočil výsledek na 71:70 pro domácí.
Poslední perioda byla hodně dramatická. Domácí v ní nedokázali navázat na předchozí minuty, hráči Olomoucka se naopak otřepali z těžkého úderu a velkou vůlí se dvě minuty před koncem propracovali k vedení 83:78. V samotném závěru měli i pevné nervy při trestných hodech po taktických faulech a oplatili soupeři vyřazení ve čtvrtfinále Českého poháru.