I tento měsíc se svého pohádkového představení dočkali ti nejmenší příznivci divadla. Tentokrát se v hlavním sále Městského divadla v Prostějově představilo Slovácké divadlo s inscenací Lichožrouti. Jsou to malé potvůrky, které má doma každý z nás, neboť se živí pouze lichými ponožkami. A ruku na srdce, komu se nikdy nestalo, že by mu zbyla pouze sudá ponožka. Divadelní inscenace na motivy knižní předlohy slavila u dětí úspěch. Po nedělním představení se mohou děti těšit na další dvě v březnu a ani tím rozhodně sezóna Každý měsíc pohádka nekončí.

Celý děj této pohádky, která rozhodně nezaujme pouze děti, se točí kolem malého lichožrouta Hihlíka, jenž se po smrti svého dědečka vydá za svým mafiánským strýčkem a sestřenicí a bratrancem hledat novou rodinu. Naráží však na různé překážky a zaplete se přitom i do války mezi dvěma gangy požíračů ponožek. Nakonec se mu však i s pomocí své sestřenice Ramony a především lidí podaří zachránit svého bratrance Tulamora, který uvízl ve spárech Kudly Dederona a jeho bandy.

Příběh plný vtipu a humorných situací, jemuž nechybí spád i zajímavá dějová linie, tak bavil i v prostějovském divadle nejen děti, ale také rodiče, kteří na představení nechyběli. Kromě zážitku si tak všichni domů odnesli i určitá ponaučení, že za ztrátou ponožek vždy nemusí stát jen nepozornost, ale právě malí tvorečkové, kteří mají ve finále zcela stejné potíže a potřeby jako my lidé.