Tak už to mají spočítané. O osudech dosti neobvyklé manželské dvojice jsme vás už podrobně informovali v dřívějších vydáních Večerníku. Minulé úterý 8. února padl v kauze Ilie Sisova a Jany Hlochové prvoinstanční rozsudek.

 

Dvaatřicetiletý Ilie Sisov je za velké množství krádeží se železnou pravidelností souzen posledních více jak deset let. Jeho o sedm roků starší manželka sice absolvovala Ostravskou univerzitu a pracovala na prostějovském magistrátě, život jí naruby převrátily drogy. Právě jejich prostřednictvím se dala dohromady se svým budoucím mužem, který ji vzal na několik málo ze svých četných loupežných výprav. Společně také počali dítě, které však Jana Hlochová potratila. Následně přišla i o práci. Přesto se oba dva snaží hradit škodu. Za Ilie Sisova to tedy dělá jeho nesmírně obětavá maminka, Jana Hlochová pak může těžit z toho, že má k dispozici vlastní byt.

Před Okresním soudem v Prostějově oba manželé čelili obžalobě z toho, že společně vykradli Střední odbornou školu obchodu a služeb v Olomouci, odkud si odnesli zhruba 55 000 korun, či dům na náměstí Spojenců v Prostějově, odkud zase vzali nářadí v hodnotě zhruba 10 000 korun.

V případě Sisova toho ovšem bylo výrazně víc. Mimo jiné vykradl i kolárnu v domě v Rejskově ulici či Palačinkárnu na náměstí Spojenců. Hned dvakrát to zkoušel i na faře u hlavního prostějovského kostela, vždy jej však u toho někdo přistihl, takže raději bez lupu utekl.

Ilie Sisov nakonec byl za sérii krádeží odsouzen ke 30 měsícům nepodmíněně, Jana Hlochová odcházela s trestem 18 měsíců, který soud na 30 měsíců podmíněně odložil. „Soudkyně zdůraznila, že ve výši trestu sehrál významnou roli fakt, že oba obžalovaní se snaží hradit škodu, kterou svým jednáním napáchali,“ vysvětlila Večerníku státní zástupkyně Libuše Bartlíková, která případ dozorovala.

Rozsudek dosud není pravomocný, obě procesní strany si ponechaly lhůty pro možnost odvolání.