Šestatřicetiletý muž vypil předminulou neděli dopoledne pět piv a stejný počet velkých panáků tvrdého alkoholu, načež se těsně poté rozhodl nasednout do auta a odjet. V Kostelecké ulici ale „naštěstí“ místo zpátečky zařadil první rychlost a tak způsobil jen škodu na zdi restaurace, do které najel. Pokud by se mu povedlo vycouvat na silnici, bůhví k jakým závažnějším škodám by došlo. Počínání totálně opilého řidiče si všimla policejní hlídka, která právě projížděla okolo.

 

„V neděli 20. února před polednem sedl za volant šestatřicetiletý muž, který nebyl ve stavu střízlivosti a chtěl s vozidlem značky Volvo opustit parkovací místo v Kostelecké ulici v Prostějově. Ke zdárnému dokončení zamýšleného manévru naštěstí nedošlo, protože jinak mohl na silnici vzhledem ke své opilosti způsobit závažné následky,“ pustila se do popisu události Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Přesto si velice podezřelého konání řidiče všimla policejní hlídka, která právě jela okolo. „Při couvání řidič uvedeného auta špatně zařadil rychlostní stupeň, rozjel se dopředu, kde přejel chodník a přední částí vozidla naboural do obkladu restaurace. V daný moment jela okolo místa události hlídka, která zastavila a začala zjišťovat, co se stalo. U řidiče provedla dechovou zkoušku a hned bylo jasné, co bylo zřejmě hlavní příčinnou nezvládnutí jízdy. Provedené dechové zkoušky vykázaly hodnoty 3,68 a 3,76 promile alkoholu,“ uvedla Miluše Zajícová s tím, že šofér policistům záhy přiznal, kolik toho vůbec vypil. „Hlídka podezřelého vyzvala k vyšetření v nemocnici s odběrem biologického materiálu a řidič se mu dobrovolně podrobil. Policistům se přiznal, že od rána popíjel a než se vydal k autu s úmyslem odjet, tak vypil pět piv a pět velkých panáků. Orientační test na návykové látky měl negativní. Na místě přišel o řidičský průkaz a škoda, kterou předběžně způsobil, byla vyčíslena na sedmdesát tisíc korun,“ spočítala mluvčí krajské policie s tím, že ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.