Do druhého utkání předkola play-off jsme vstoupili aktivně. Pak ale přišlo naše vyloučení, ve kterém se Kolín dostal do vedení a po zbytek první dvacetiminutovky byl aktivnějším. Ve druhé třetině stačilo soupeři 12 sekund, ve kterých odskočili na 3:0. I v závěrečné části ukazovali Kolínští svoji bojovnost, naopak my jsme měli smůlu. Na naší straně byl jediným střelcem zápasu Marek Švec, který v 54. minutě upravoval na 1:4. Hostující celek se ale dokázal trefit ještě při naší hře bez brankáře, a po výhře 5:1 tak vyrovnaná osmifinálovou sérii. Poslední, rozhodující zápas je na programu hned zítra od 18:00 na našem ledě.

Pondělní zápas, začal stejně jako ten sobotní – ve velmi aktivním tempu už od prvního hvizdu. My jsme byli o něco lepším týmem. V 5. minutě fauloval hostující Síla, a my tak měli k dispozici početní výhodu. Hostující celek, ale dobře bránil a ke konci oslabení ještě dokázal Pajer zahrozit u naší branky. My jsme v následujících minutách nedokázali navázat na dobrou hru z úvodu třetiny. V čase 8:49 navíc fauloval Havlík, a i my tak museli bránit. Jenže Kolínští se dobře usadili před Bláhou a po minutě hry 5 na 4 se po přesné přihrávce trefil Jan Veselý – 0:1. I pak jsme byli v kolínském sevření, když si hosté vytvářeli zajímavé a hlavně nebezpečné akce. My jsme sem tam vyvezli puk až k ruskému gólmanovi hostů, jenže jsme jej nedokázali prostřelit. V čase 16:43 se po přerušení u Bláhovi branky strhla šarvátka mezi Švecem a Matějčkem. Tito dva jmenovaní pak šli pykat na pět minut. My jsme se snažili vyrovnat a hodně jsme se tlačili před Kuznětsovu bránu, ale snížení v prvních dvaceti minutách nepřišlo.

Havlík ve 22.minutě střílel od modré, ale jeho dělovka mířila nad kolínskou bránu. I nadále jsme se tlačili před brankou hostů, až z toho pramenil jejich obranný faul. My jsme v přesilovce tlačili a nedovolili jsme Kolínu naši souhru vyhodit až za modrou čáru, ale i přes velkou snahu ani v této přesilové hře vyrovnání nepřišlo. V čase 25:30 nahrál Beránek na najíždějícího Kloze, ale ten gólmana soupeře nepřekonal. Pak Ouřada ujel naší obraně, ale proti jeho střele zasáhl Bláha skvěle lapačkou. Ve 28. minutě však hostující tým naši jedničku překonal. Po naší chybě v útočném pásmu se ke kotouči dostal Lukáš Pajer, který se nemýlil – 0:2. Pouhých dvanáct sekund stačilo Kozlům k pořádnému trháku. Z ne příliš Gólové akce se mezi tři tyče trefil Jan Veselý – 0:3. Třetí gól vyhnal Bláhu z branky, vystřídal ho Martin Altrichter. V dalších minutách bylo k vidění hned několik přesilových her – dvě měli k dispozici hostující hráči. Ale ani jedna početní výhoda nebyla využita. Až v 37. minutě musel Altrichter vytáhnout zákrok proti nepříjemné střele Ouřady. Půl minuty před koncem jsme mohli vstřelil první branku, ale ani po dvou střelách a následných dorážkách nebyl ruský brankář překonán.

Hostující celek si tříbrankový náskok držel zuby nehty, a nás tak nepouštěl do větších akcí. Ve 43. minutě to na Kuznětsova zkoušela dvojice Novák-Mrázek, ale kýžené snížení nepřišlo. V čase 44:38 přerušil naši aktivitu dvouminutový faul Koblížka. Ihned po vhazování se Kolín dostal do velkého tlaku před Altrichterem, a přesilovku využil Václav Jankovský – 1:4. Tato branka nás ale i tak nezastavila, na kolínskou branku to zkoušel Jiránek či Janeček, ale marně. V 52. minutě jsme ale opět byli vykázáni do čtyř. Naše hra byla tímto faulem dost rozházená. V čase 53:41 jsme se přece jenom dokázali prosadit! Koblížkovu teč ještě hostující brankář dokázal vyrazit, poté ale selhal jeden z bránících hráčů Kozlů, pustil k dorážce Marka 3vece a ten gólmana prostřelil – 1:4. I ve zbytku zápasu byl k viděni velice útočný hokej. Od 57. minuty jsme to ještě zkusili v šesti bez brankáře. Jenže hostujícímu celku stačilo necelých deset sekund na upravená skóre – 1:5. Osmifinálová série se tak srovnala na 1:1 a zítřejší zápas rozhodne.

OHLASY TRENÉRŮ

Aleš TOTTER – LHK Jestřábi Prostějov: „První třetinu jsme začali slušně, ale rozhodila nás naše přesilovka. Od té doby jsme hledali rytmus. Bohužel jsme nebyli v play-off nastavení, a to se podepsalo jak na výsledku, tak na výkonu. Zítřejší zápas rozhodne, bude to kdo z koho. My se na něj musíme připravit, zvednout hlavy. To je vše.“
 
Branky a nahrávky: 54. M. Švec (Klimíček, P. Beránek) – 10. Jan Veselý (David Šafránek, Čáp), 28. Pajer (Piegl, Jankovský), 28. Jan Veselý (David Šafránek, Niko), 47. Jankovský (Čáp, Jan Veselý), 58. Niko. Rozhodčí: Cabák, Jaroš – Komínek, Roischel. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 28:29. Průběh utkání: 0:4, 1:4, 1:5.
LHK Jestřábi Prostějov: Bláha (28. M. Altrichter) – Klimíček, M. Jáchym, Husák, Staněk, Vala, Zajíc – A. Havlík, T. Jáchym, Jiránek (A) – T. Koblížek, Martin Novák (C), Rudovský – J. Kloz, P. Beránek, Mrázek (A) – Janeček, Štefka, M. Švec.
SC Kolín: G. Kuzněcov (Sajdl) – Kukla, Piegl, Niko, Pinkas, V. Čížek (C), Čáp, Zorko – Jan Veselý, David Šafránek (A), J. Sklenář – Ouřada, Štohanzl, Jankovský – Pajer, Morong, Poppel – Matyáš Svoboda, Matějček, Síla.