Únorová PROMĚNA IMAGE od PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku je tady. Již sedmým rokem můžete pravidelně každý měsíc sledovat změny vizáže, které provádíme jako jediní široko daleko. Poslední únorovou sobotu letopočtu 2022 se konalo již 76. pokračování, které přineslo opět plno úsměvů, pozitivních pocitů a především nůši sebevědomí pro naši další vítězku.

Oblíbený seriál je cílený na všechny věkové kategorie, o čemž zcela jasně vypovídá předešlých šestašedesát dějství, kdy jsme se od dubna 2015 zaměřili na muže i ženy věkového rozptylu patnáct až pětasedmdesát let. Zapojuje se do něj značné množství členů velmi schopného týmu, za výsledkem se skrývá nemálo času a energie. Všechny doposud uskutečněné proměny dopadly skvěle a jsme nesmírně rádi, že se tento projekt stále těší velké popularitě. Jak známo, v minulosti dosáhla jeho sláva až hranic Prahy, Ostravy, Olomouce či Vyškova, vědí o něm v Havířově, Bouzově a už dvakrát k nám přijely vítězky ze Slovenska.

PROMĚNA IMAGE je poměrně velký projekt, který obnáší zapojení celého týmu lidí, množství času a nemalé energie. Cílem není jen pouhá změna vzhledu, ale vnitřní rozkvět každého, kdo si proměnou projde, protože k čemu změna vzhledu, když v duši chybí sluníčko, radost a motivace. A to je právě jeden z našich důvodů, proč vůbec PROMĚNY IMAGE pořádáme a také proč v tomto projektu pokračujeme i v roce 2022. Doufáme tedy, že i letošní rok přinese v rámci proměn od PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku řadu rozzářených očí, šťastných a hřejivých pocitů a pomůže tam, kde má. Do únorového dílu jsme vybrali Renátu Čurejovou. A jak celá změna dopadla, to se dozvíte na následujících řádcích…

„Chci se líbit, chci vypadat mladší a taky bych chtěla oslnit přítele, třeba by se do mě po 22 letech zase znovu zamiloval,“ napsala v rámci své přihlášky Renáta Čurejová. „Potřebuji poradit, neumím se líčit, nikdy jsem se nelíčila, tak když mi někdo poradí, jak se to dělá, jaký typ make-upu používat a líčení celkově, tak budu šťastná. Chtěla bych na to pak běžně navázat a starat se takto o sebe dál,“ pokračovala naše únorová vítězka. Takové výzvy máme rádi, a tak nám bylo potěšením ji vybrat. Renáta Čurejová má 43 let, bydlí v Prostějově a má dva syny. Své proměny se už nemohla dočkat, jak se těšila. Večerníku sice prozradila, že je dost nervózní, ale to hlavně z toho, že neví, jak bude nakonec vypadat. Na začátku jsme ji tak hned uklidnili, že je v těch nejlepších rukách a není se opravdu čeho bát, ačkoliv je pochopitelné, že nějaká nervozita v neznámém prostředí s neznámým osudem se jistě přirozeně dostaví.

Postupným procházením jednotlivých stanovišť se však nervozita vytratila a paní Renáta si vše užívala plnými doušky. První zastávkou byla prodejna RV FASHION, kde jsme vybrali pěkné outfity z jarní kolekce, poté jsme se přemístili do Optiky Wagner a vybrali krásné brýle, následně v salonu Naisy proběhlo parádní líčení a závěr patřil skvělému účesu z Vlassalonu. Vše bylo pod dohledem fotografa a kameramana Ivo Mynaříka pečlivě zdokumentováno. Únorová vítězka seriálu PROMĚNA IMAGE se i před objektivem cítila jako ryba ve vodě, působila naprosto přirozeně a závěrečné focení a natáčení absolvovala jako profesionálka. Všichni jsme z její změny měli velkou radost, protože dopadla úžasně. Opravdu omládla minimálně o 10 let a byla z ní kočka.

 

1. krok – volba oblečení

Únorová PROMĚNA IMAGE započala za slunečného počasí, což vykouzlilo úsměvy na tvářích všech zúčastněných a přidalo na radosti. Všichni byli na svých značkách, a tak se mohlo začít. Prodejna RV FASHION v Plumlovské ulici byla naší první zastávkou, kde se nás s nadšením ujal majitel René Volek. „Dnešní proměna se nesla už ve znamení jarní kolekce 2022. Absolutním trendem je balonový plášť ve stylu devadesátek. Volné střihy, velká ramena jsou právě IN. /Paní Renáta v něm vypadala velmi elegantně a mladistvě. Jednoznačnou proměnou pro vítězku byla značka elegance,“ vyzdvihl na úvod René Volek. „Ostře červené šaty s fazónou a širokým opaskem, ze kterého jde udělat mašle, působily velmi dynamicky. Paní Renáta se v nich cítila velmi dobře. Rafinovaný střih je vhodný pro většinu žen, neboť upozadí případné nedostatky. Třetím modelem jsou malé společenské šaty s kanýry, které jsou vhodné pro účastníky svateb nebo narozeninových oslav. Dají se dobře kombinovat i se sakem. Úplným protipólem se staly šaty ve stylu casual, tedy neformálního typu. Zelená bude trendová a sportovní prvky na šatech umožňují nositelkám cítit se volně a pohodlně,“ popsal vybrané modely Volek.

 

2. krok – volba brýlí

Stylové oblečení bylo vybráno, a tak jsme ho mohli doplnit stylovými a neokoukanými brýlemi. Takové s jistotou najdeme v Optice Wagner, která sídlí na náměstí E. Husserla. Zde na nás již čekal majitel Radek Wagner, který svým odborným okem vybral slušivé brýle. Renáta Čurejová je vyloženě brýlový typ, sedlo jí snad všechno, co jsme vybrali, ať už to byly brýle elegantní, nebo i odvážnější. „Pro únorovou proměnu jsme zvolili dle tvaru obočí a obličeje nádherně modré obruby s lososovou stranicí od návrhářky Caroline Abram. V jednoduchosti je síla a perfektně padnoucí obruby skvěle doplnily tvar obličeje paní Renáty. Volnočasovou barevnou obrubu od Etnia Barcelona pak doplnilo pestrobarevné oblečení. A protože se nám blíží sezóna, naskladnili jsme obrovské množství slunečních brýlí a opět jsme zvolili podobné tvary jako u dioptrických brýlí. Oboje sluneční brýle nám pak parádně zapadly do konceptu oblečení,“ uzavřel s úsměvem svůj výběr Radek Wagner.

3. krok: líčení

Důležitou částí každého dílu seriálu PROMĚNA IMAGE je líčení, které tentokrát proběhlo v kosmetickém a kadeřnickém salónu Naisy v Blahoslavově ulici. Tam se únorové vítězky ujala Jitka Měchurová, která paní Renátě poskytla profesionální poradenství i líčení. „Měla krásnou pleť, bez nedostatků, vrásek a vypadala velice mladistvě,“ všimla se hned na začátku a poté se pustila do práce: „Jako první jsem nanesla krém s vitamínem C, který se hodí pro všechny typy ročních období. Je tmavší typ, takže jsem zvolila lehce kouřové odstíny hnědé a zelenkavé, s projasňujícími světlejšími odlesky na projasnění a rozzáření. Dále jsem udělala spodní linky, vrchní jsem nedělala kvůli tomu, aby paní Renáta nepůsobila příliš tvrdě, a poté jsem použila řasenku. Musím říct, že má krásné dlouhé řasy jako panenka. Chybět nemohlo lehké domalování obočí, které vytvořilo příjemný výraz očí. Následně jsem nanesla make-up a zafixovala ho pudrem,“ popisovala Jitka Měchurová. „Paní Renáta má krásné tvářičky, takže jsem je lehce zvýraznila líčky, vše v hnědé barvě, a to tón v tónu. I rtěnka byla hnědorůžová, má krásné rty, takže byla radost je líčit. Rtěnka byla lesklá, aby dodala na jiskře. Po líčení byla paní Renáta k nepoznání, naprosto prokoukla, mám radost,“ dodala nadšeně kosmetička.

 

4. krok: barvení, stříhání a styling

Líčení bylo zakončeno, a tak se celý tým přemístil do Vlassalonu, který najdeme ve Fanderlíkově ulici, kde se vítězky druhého klání v roce 2022 ujala majitelka Andrea Furiaková, která, jak je již dobrým zvykem, vykouzlila perfektní účes i barvu. Renátu Čurejovou jsme usadili, zahalili zrcadlo a šli se na ni pěkně domluvit. Vzali jsme do rukou palety barev a vymýšleli, co s ní provedeme. „Vlasy byly jemnější, délka byla delší a byly nabarvené na tmavý odstín, místy prošedivělé. Přemýšleli jsme o vhodném odstínu, abychom ji rozzářili. Rozhodli jsme se tedy použít tmavě vínovou a prožíhali jsme vlasy světlejší vínovou, která vytvořila skvělý dojem a perfektně tmavé vlasy oživila,“ vysvětlila postup v rámci barvení Andrea Furiaková. „Co se týče střihu, tak jsme vlasy razantněji zkrátili pod ramena, vepředu jsme vlasy prostříhali a upravili ofinu. Styling byl pak jednoduchý, jen jsme je přežehlili a zafixovali. Paní Renáta vypadala s novým účesem velice mladistvě a elegantně. Bude fajn, pokud jí vydrží a bude v něm pokračovat,“ dodala s úsměvem kadeřnice.

 

5. krok - odhalení a fotografování

Od ranních hodin panovala skvělá atmosféra. Na každé z našich zastávek jsme vítězce poskytli i profesionální poradenství tak, aby ve své změně mohla pokračovat a těšit se z ní i nadále. Měnila se nám doslova před očima a výsledek byl naprosto skvělý. Na Renatu Čurejovou se přišel podívat i její přítel a syn a ani jeden nebyl samým úžasem schopen slov, což mluví za vše. Po odhalení její nové image probíhalo focení a natáčení, u kterého si počínala výborně, nebyl s ní sebemenší problém, vše šlo naprosto samo a přirozeně. „Připadala jsem si jako modelka, byl to super pocit a neskutečný zážitek,“ nechala se nadšeně slyšet naše vítězka.

 

Komentář patronky projektu proměny

„Z únorové PROMĚNY IMAGE jsem měla velkou radost, Renata Čurejová nám po každém kroku u našich partnerů doslova mládla před očima, v přímém přenosu jsme sledovali omlazení bez plastických chirurgů! Stačilo tak málo, jako vytvořit nový styl oblékání, nalíčit, vytvořit skvělý účes, jako šperk dodat brýle a zrodila se nová hvězda. Opravdu bez nadsázky byste museli na vlastní oči vidět tu změnu, jež se projevila hlavně i vnitřně, kdy jsme všichni byli ozářeni novou aurou paní Čurejové. Je úžasné být tohoto součástí. Já i celý náš tým budeme rádi, když ve svém novém „Já“ bude nadále pokračovat a s chutí se pustí sama do své image. Děkuji všem, kteří se na sedmašedesáté PROMĚNĚ IMAGE podíleli, a již nyní se těším na jarní díl. Hlásit se nadále mohou ženy, ale i muži, manželské páry, partneři či sourozenci. Změnit život umíme všem, kteří mají zájem se na tom s námi podílet. Pojďme společně udělat krok k lepším zítřkům.“
Za celý tým Aneta Křížová,
patronka projektu a redaktorka servisu pro ženy

 

4 otázky pro ženu, co se změnila...
„Úžasné, nemůžu se na sebe vynadívat!“

* Paní Čurejová, jak se po PROMĚNĚ IMAGE cítíte? Splnili jsme vaše přání?
„Cítím se skvěle, naprosto báječně, vůbec jsem nevěděla, že můžu takto vypadat a že mi sluší tolik věcí. Zvedlo mi to hodně sebevědomí, a to jsem potřebovala. Jsem nadšená a rozhodnutá, že budu pokračovat jak v líčení, tak v úpravě vlasů i v oblékání. Je to pro mě neskutečný pocit.“ (úsměv)
* Co vás na celé proměně nejvíce překvapilo?
„Že mi pasuje takový styl oblečení jako dlouhé šaty, ale vlastně všechno. Nikdy bych se po takových věcech ani nepodívala včetně tohoto stylu brýlí. Po dnešku jsem zjistila, že je tolik neobjevených možností. Poprvé v životě se sama sobě líbím, nemůžu se vynadívat. Nikdy jsem něco takového nezažila a nevěřila bych, že je tohle možné.“
* Jak na vás reagovala rodina a známí?
„Všichni mě velice chválí, děti jsou nadšené, přítel taky, ten, když mě uviděl při odhalení, tak neměl slov. Netušil prý, že se můžu v dobrém takto změnit. Fotky jsem si dala na profil a ihned mi přišlo snad šedesát komentářů, včetně sestřenice z Irska, která říkala, že by mě nepoznala! Jsou to moc příjemné pocity. Říkali mi dokonce, že na těch fotkách vypadám jako pravá modelka z časopisů.“ (smích)
* Co byste vzkázala čtenářkám Večerníku?
„Opravdu, pojďte do toho, přihlaste se! Odhalíte to, co jste ani netušili, vaše krása se najednou zjeví, aniž byste o ní věděli. Není se čeho bát. Sama jsem byla nervózní, ale při tom profesionálním a přátelském kolektivu to z vás pak opadne. Bylo to skvělé, připadám si jako z filmu. Děkuji celému kolektivu, díky vám se ze mě stal nový člověk.“

 

PARTNEŘI PROJEKTU PROMĚNY

RV FASHION 

OPTIKA WAGNER 

KOSMETIKA NAISY 
Kadeřnický a kosmetický salón Naisy najdete v ulici Blahoslavova 8 v Prostějově. Filozofií salónu je provádět komplexní služby na nejvyšší úrovni v příjemném prostředí, a navíc za ceny, které si může dopřát každá žena. Kromě kadeřnictví a kosmetiky nabízí také manikúru, pedikúru a masáže. Naisy pro své zákazníky mimo jiné pravidelně pořádá sezónní nabídky a snaží se nabízet vždy něco navíc. V kadeřnictví pracují s proslulou značkou L’OREAL PROFESSIONEL a luxusní péčí Kérastase. V oblasti kosmetiky pak s profesionální řadou kosmetických přípravků Janssen.

VLASSALON 

Ivo MYNAŘÍK 

HLASTE SE DO JARNÍ PROMĚNY IMAGE
Čekáme na slečny, ženy, ale i muže a páry!

Seriál PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku PROMĚNA IMAGE napsal již druhý díl letošního roku a všichni tak s novou touhou vyhlížíme k březnovému klání, které nese přívlastek jarní. Hlaste se tak a sledujete tištěná vydání i naše internetové stránky, průběžně budete kontaktování.

Manželé, sourozenci, kamarádi, hlaste se! Hledáme právě vás!
Nejen ženy, ale i muži si zaslouží péči. A my se o ně postaráme přímo královsky!
Nejdříve vám vybereme oblečení na míru, posléze se o vás postarají prvotřídní profesionálové v pánském salónu a úplný závěr bude završen profesionálním focením. Zkrátka budete fešák, za kterým se nejedna žena otočí.
Dámu pak čeká kvalitní servis v podání profesionálů z Vlassalonu, kosmetické líčení, výběr nového šatníku v outletové prodejně RV Fashion, brýle zvolíme v Optice Wagner a závěrečnou tečkou pak bude taktéž profesionální focení a natáčení.
Neváhejte a hlaste se! PROMĚNY IMAGE OD PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku dopadly vždy na jedničku a vítězky neměly jiných slov než chvály. Není co ztratit, naopak zcela zdarma získáte NOVOU IMAGE a také nezapomenutelný zážitek!
Co musíte udělat? Stačí poslat dvě své aktuální fotografie (tvář a postava) na e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Do předmětu e-mailu uvádějte „PROMĚNA IMAGE“ nebo můžete přijít osobně do naší redakce.
Uveďte také váš věk, velikost oblečení a důvod, proč se do proměny hlásíte, proč bychom měli vybrat právě vás, dále odkud jste a telefonický kontakt. Hlásit se můžete do 15. března 2022.

 

Únorový díl seriálu PROMĚNA IMAGE jste mohli najít v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 28. února