Nemalou výhodu získaly volejbalistky VK Prostějov hned zkraje druhého kola extraligového play-off. Samozřejmě tím, že zvítězily v prvním vzájemném utkání na půdě Liberce. Ale také způsobem, jakým favorizované soupeřky od druhé části převálcovaly.

„Byl to absolutně kolektivní výkon celého našeho týmu, naprosto všech hráček. Neměli jsme jedinou slabinu, dařilo se úplně každé člence mančaftu – a některé zahrály opravdu výtečně,“ nešetřil oprávněnou chválou hlavní trenér vékáčka Miroslav Čada.

Takový mač se mu logicky hodnotil příjemně. „Tlačili jsme podáním, ustáli to na přihrávce, perfektně útočili, ubránili veškeré protihráčky včetně Nikoly Kvapilové a kromě jednoho úseku v prvním setu nedělali tolik chyb. Jak říkám, výborná práce od celé party,“ zdůraznil Čada.

Nijak ho prý neznejistila ani bolavá ztráta vstupní sady, kde se slibný stav 17:20 změnil po sedmibodové šňůře Dukly na 24:20, posléze 25:22. „Viděl jsem, že s výjimkou této nepovedené série hrajeme fakt dobře. Holky se tím nenechaly rozhodit, do druhého setu vletěly ještě lepším výkonem a potom už dominovaly,“ radoval se ostřílený kouč.

Dvě dějství měla až neskutečně jasnou podobu (8:25, 13:25), to čtvrté vyrovnanější Hanačky zvládly v klíčovém závěru (ze 17:19 na 20:25). „Bylo podstatné, že jsme Liberec nenechali víc zvednout, pořád ho drželi pod sebou a nepolevili. Díky tomu si odvážíme důležité vítězství.“

Které ovšem nelze přeceňovat. „Je to pouze jedna výhra, první krok v semifinálové sérii, dílčí přiblížení k úspěchu. Nesmíme být příliš nahoře, naopak je potřeba se držet při zemi. A zároveň se nenechat svázat vedením 1:0 na zápasy, nepodléhat myšlenkám o zvýšení naší postupové šance. Prostě jít naplno do dalšího utkání, znovu nechat na hřišti vše bez ohledu na okolnosti,“ nabádal Čada v nedělním večeru.