Po loňském úspěšném prvním komunitním sázení, které se uskutečnilo ve Vrahovicích-Čechůvkách, proběhlo nedávno další sázení v Ječné ulici. Pokračováním pak bude třetí sázení podél cyklostezky na Bedihošť. A pokud chcete, můžete být bezprostředně opět u toho!

Stromy zakoupené městem Prostějovem i nářadí budou připraveny přímo na místě. Zájemce si tedy nemusí žádný kupovat, pouze se k sázení a následné péči o strom přihlásí. Následně  pochopitelně si přijde strom zasadit. „Tato iniciativa mě před časem napadla mimo jiné i proto, že se mě často rodiče při vítání občánků ptají, zda je možno za jejich dítko někde v Prostějově vysadit strom,“ uvedla před nedávnem náměstkyně primátora Milada Sokolová (ODS a nezávislé osobnosti města Prostějov) a přidala mapu pro třetí komunitní sázení. „U cyklostezky z Prostějova směrem k Bedihošti bude vysazeno devatenáct ovocných a čtyři okrasné listnaté stromy. Sázení bude probíhat v sobotu třicátého dubna v ranních hodinách,“ připomněla Sokolová.

Pokud máte zájem vysadit si strom při třetím komunitním sázení 30. dubna 2022, přihlaste se na e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Uveďte kontakt na sebe včetně telefonu, aby s vámi následně mohla náměstkyně primátora dohodnut případné detaily k akci.