Pořádný fotbalový i divácký zážitek sliboval zápas 18. kola okresního přeboru mezi Vícovem a Ptením. A utkání skutečně obojí přineslo. K tomu navíc zcela nečekaný průběh a výsledek. Domácí totiž dostali lekci z produktivity. A zatímco střádali povedené kombinace i střely, Ptení střílelo branky. Vícov v závěru jen korigoval, v derby tak trochu překvapivě uspělo předposlední Ptení. Tomu mohou body přeci jen hodně přispět k záchraně soutěže.

O zajímavé momenty nebyla nouze hned v úvodu. Ptení totiž prakticky hned střídalo brankáře, když tým přijel na místo činu později, a tak byl začátek zápasu pozdržen asi o čtvrt hodiny. Právě se začátkem utkání začal ale také liják, který pokračoval až do přestávky. Ani ten ale nezchladil snahu Vícova vstoupit do utkání aktivně. Hned v první minutě si domácí připravili brankovou příležitost, ve třetí zase kombinaci po ose Rajnoha, Sovík, Kvapil zastavila píšťalka rozhodčího. Hned poté Rajnoha předal do vápna míč Pagáčovi, který potáhl, a ve skvělé příležitosti byla jeho rána sražená na roh. V 7. minutě se o slovo přihlásili hosté, míč od Jergla byl ale blokovaný. Následně došlo k faulu na hranici vápna. K míči se následně postavil při penaltě Novák a rozradostnil příznivce Ptení – 0:1. Lepší byli ale domácí. Po standardce od postranní čáry Rozsíval z vápna minul, až proti přízemní ráně musel brankář zasahovat. Poté přišla 15. minuta a obrovský závar po rohu před bránou Vícova. Vznikl zde zmatek, nakonec si míč srazil k levé tyči jeden z bránících hráčů – 0:2. Domácí byli jako opaření, ale znovu se vydávali útočit. Rozsíval ale šanci spálil a ani série rohů Vícova nevyústila ve snížení. Ve 29. minutě se to mohlo povést Rajnohovi, ale po pohledné akci domácích trefil je brankáře. Následně přišel trest, Novák si s Holinkou ťukl ve vápně a byla z toho výstavní střela Holinky pod víko – 0:3. Krátce nato byl nehezky faulován Ježek, což diváky rozlítilo a ještě více, že nebyl zákrok potrestán kartou. 43. minuta přinesla ojedinělou pološanci Ptení, Šmída ale na druhé tyči centrem nikoho nenašel. Těsně před přestávkou brankář Ptení málem přispěl ke svému inkasování, když nastřelil soupeřova hráče. Situaci musel dlouhým výkopem zachránit Pospíšil.

Vícov se ve druhé půli snažil snížit. Hned zkraje Rajnoha střílel na pravou tyč, minul, tentýž hráč následně spálil u druhé tyčky šanci, byl ale sražen a následovala penalta. Tu poslal Vávra po zemi mimo dosah brankáře – 1:3. V 59. minutě se hostující Novák blýskl tím, že vystihl dobrou kombinaci Vícova. Krátce nato byl v akci znovu aktivní Rajnoha, zakončení hlavou ale nevměstnal mezi tři tyče. Po hodině hry pak začaly naplno propukat na hřišti emoce. Ani jednomu z týmů se nelíbilo pískání brankáře, zprvu nadávali zejména příznivci hostů. Právě od hostující lavičky taky v 63. minutě letěla na hřiště láhev. Brzy poté viděl Šmída druhou žlutou kartu a po krátké slovní přestřelce se střídačkou hostů hra pokračovala s deseti plejery Ptení. To ale brzy vedlo, když byl z vápna překopnutý brankář Drexa – 1:4. Byla to ale labutí píseň ptenské ofenzivy. Vícovští stříleli, co to šlo, zejména Pagáč byl aktivní. V 74. minutě právě on těsně nestihl průnikovou nahrávku a v 80. střílel z vápna do brankáře. Domácí se ale přeci jen dočkali. V 85. minutě si konečně za dobrý výkon vysloužil branku Rajnoha, který zakončil pěknou kombinaci střelou na pravou tyč. Zápas ale Vícovu tato trefa už zachránit nemohla.

POZÁPASOVÉ HODNOCENÍ TRENÉRŮ

Miroslav KRUTOVSKÝ – Vícov

„Co se týká utkání, tak pro nás je to smolný výsledek. Vytvářeli jsme si šance, které jsme neproměnili. Z toho, co soupeř kopl na bránu, byl gól. Nepamatuji si, že by měl náš brankář nějaký zákrok, musel něco hasit. Možná to bylo tím, že soupeř hraje o záchranu, šel do toho víc. My jsme si možná mysleli, že to půjde snáz. Ale i přesto jsme měli spoustu šancí na to, abychom utkání zvládli. Jenže přišly chyby v defenzivě a soupeř každou potrestal. Z našeho pohledu to bylo smolné utkání.“

František VLACH – Ptení

„Já na výkon našich hráčů nemám slov. Dělali na hřišti naprosto přesně to, co jsme si řekli. Plnili pokyny. Holas rozhodl tou první brankou. A Petr Novák, to je za mě nadstandardní hráč na ten okres. Mít takového hráče Vícov, hraje špici. My ale máme jen jednoho takového hráče. Ale dnes všichni jezdili po zadku. Takže pro tým velká pochvala. Navíc jsme se sešli takřka kompletní. Zápas jsme museli posunout, brankář náš byl na železnici na zákroku. Čekali jsme dvacet minut, mohlo se čekat. Ale rozhodčí ještě soupeři pomůžou a pošlou tam našeho hráče, kdy to mohlo být v 1. minutě 1:0 a položilo by nás to. Ale spravedlnost se ukázala.“

 

18. kolo II. třídy OFS Prostějov

Vícov

Ptení

2:4 (0:3)

Branky: 85. Vávra, 85. Rajnoha – 10. z penalty Novák, 15. vlastní Humpolíček, 35. Holinka, 71. Jergl. Rozhodčí: Heger – Grulich, Šenkýř. Žluté karty: 20. Mlčoch – 42. a 70. Šmída, 80. Doležel, 87. Jergl. Červená karta: 70. Šmída. Diváků: 100.

Sestava Vícova: Drexa – M. Pliska, Tesařík, Humpolíček, Chytil – Rozsíval, Vávra, Rajnoha, Studený – Pagáč, Kvapil. Střídali: Trnečka, mlčoch, Šobr, Ježek, Baránek, Sovík, P. Pliska. Trenér: Miroslav Krutovský.

Sestava Ptení: Lang – S. Doležel, Hrabal, Kohout, Látal – Pospíšil, Holinka, Nevrla, Šmída – Novák, Jergl. Střídal: Z. Novák, M. Doležel, Hon, Chlup. Trenér: František Vlach.