(Adam Knesl, tiskový mluvčí společnosti Agel) Představení všech zdravotnických profesí, praktické ukázky práce zdravotníků i informace o možnostech studia zdravotnických oborů – to je jen část programu, který čeká na všechny zájemce tuto středu 11. května na události spolupořádané Nemocnicí AGEL Prostějov a magistrátem města Prostějov. Akce s názvem Den ošetřovatelství proběhne v prostějovském kině Metro 70 a jsou na ni zváni všichni zájemci o tematiku práce ve zdravotnictví.

„Tuto akci jsme se rozhodli uspořádat k příležitosti Dne ošetřovatelství, který oslavíme 12. května. V rámci programu budeme příchozím prezentovat různé zdravotnické profese, které jsou pro chod nemocnice stěžejní, přesto o nich mnohdy lidé nevědí, nebo vlastně netuší, co jejich práce obnáší. Zároveň věříme, že se nám pomocí této akce podaří lidem práci zdravotníků přiblížit a ukázat jim, že z bílých plášťů není potřeba mít obavy,“ prozrazuje Marie Jouklová, hlavní sestra Nemocnice AGEL Prostějov.

Na akci v kině Metro 70 budou za Nemocnici AGEL Prostějov představovány například dětské sestry, porodní asistentky, zdravotní laboranti, radiologičtí asistenti, fyzioterapeut či ergoterapeuti. Zároveň ale nebude chybět například možnost vyšetření mateřských znamének, nácvik resuscitace, trénink správné hygieny rukou nebo ukázky tejpování.

„V rámci akce budeme také informovat zájemce o možnostech zaměstnání v naší nemocnici i obecně o možnostech studia ve zdravotnictví. Dostatek zdravotního personálu je pro každého z nás stěžejní, protože nikdy nevíme, kdy budeme péči zdravotníků potřebovat. Ostatně, uplynulé dva roky důležitost tohoto povolání jasně prokázaly. Věříme tedy, že bychom pomocí této akce mohli oslovit případné zájemce o práci u nás,“ poznamenala Jouklová.

Akce Den ošetřovatelství proběhne ve středu 11. května od 10.00 do 16.00 hodin v prostějovském kině Metro 70 na ulici Školní 3694/1. Zváni jsou zájemci z řad široké veřejnosti, dospělí i studenti. Vstup na akci je zdarma.