Bydlel v rozlehlé vile na okraji Olomouce, jezdil luxusním vozem BMW M6, žil si na vysoké noze. Všechno to ovšem bylo pouze pozlátko, kterým chtěl udělat dojem na své přátele. I díky tomu se totiž Davidovi Fabiánovi od kamarádů dařilo získávat miliony korun. Před třemi lety spadla klec a prostějovský soud jej poslal na šest let za mříže. Ani po propuštění z vězení se však rozhodně nepolepšil.

David Fabián svého času se svojí přítelkyní a dvěma dětmi bydlel v pronájmu v rozlehlé vile na okraji Olomouce. Rodina navíc měla k dispozici dvě auta – BMW M6 a Audi A8. Svůj náročný životní styl však mladý muž financoval téměř výhradně z podvodů, občas mu na něj přispěla jeho maminka. Nelze se divit, že skončil před soudem. Naposledy byl odsouzen zhruba před třemi roky. Jednalo se o tzv. souhrnný trest vynesený za několik předchozích deliktů. Fabián mimo jiné svým kamarádům z Prostějova nabízel luxusní vozy z Německa, vybíral od nich peníze, na oplátku jim však dodával pouze sliby.

Přestože byl odsouzen na dlouhých šest let, z vězení byl propuštěn ještě dříve, než vůbec uplynula polovina této doby. „Důvodem byly jeho údajné zdravotní problémy,“ prozradil Večerníku dobře obeznámený zdroj.

Vězení nepomohlo

Jak už to v drtivé většině případů bývá, ani doba strávená za mřížemi na Davida Fabiána nijak zásadně pozitivní vliv neměla. Netrvalo dlouho a ve velké míře navázal na svůj předešlý životní styl. A to navzdory tomu, že na něj bylo vedeno až 17 exekucí! Nedávno byl Fabián dle našich informací opět postaven před soud. Tentokrát to bylo v Praze. Důvodem byla žaloba kvůli podvodu na mladé ženě, od níž měl vymámit více jak 1,1 milionu korun.

„Vymýšlel si historiky o tom, že potřebuje peníze na právníky či placení alimentů. Slečna si dokonce kvůli němu vzala půjčku ve výši 225 tisíc korun,“ dodal zdroj, podle něhož státní zástupce pro Fabiána předběžně navrhuje tříletý nepodmíněný trest. Obžalovaný se k celé věci víceméně doznal a projevil ochotu peníze splácet. Velkou otázkou ovšem zůstává, zda bude mít z čeho. Rozsudek v celé věci dosud nepadl.