Možná se to někomu nezdá, ale komunální volby jsou již velice blízko. Pečlivě se na ně připravují také politické strany a hnutí v Prostějově tak, aby v pátek 23. a v sobotu 24. září „uhranuly“ co nejvíce voličů. Zatímco v minulém vydání se Večerník velice podrobně zabýval situací uvnitř prostějovské ČSSD společně s ambicemi předního kandidáta třiaosmdesátiletého exprimátora Miroslava Pišťáka, v dnešním třetím dílu seriálu KOMUNÁLNÍ VOLBY dává redakce prostor ostatním politickým subjektům. Tedy těm, které projevily zájem o to, aby se podělily o novinky ze svého středu. Jsou totiž pořád tací, kteří nereagovali ani na opakované výzvy Večerníku a zaslané otázky ponechali stále bez reakce. I dnes přidáváme první pozvánky na blížící se akce a názory dvou koaličních stran či hnutí.

Z došlých odpovědí předsedů či lídrů jednotlivých stran či hnutí vyplývá, že každý má vysoké cíle, kterých chce při přesvědčování voličů a hlavně při vlastních volbách dosáhnout. A padla už i první konkrétní jména, jež se objevují na jednotlivých kandidátních listinách.

Další novinky z politického prostředí vám budeme postupně přinášet v příštích číslech až do začátku letních prázdnin. A nejen z města, ale zabrousíme také do regionu.

 

Podrobné zpravodajství ke komunálním volbám najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vychází v pondělí 23. května