Pouze tři domácí tenisté se dostali do 2. kola UniCredit Czech Open. Kvůli nemoci odstoupil Jiří Lehečka, překvapivě vypadl Zdeněk Kolář. Z postupu se tak radoval pouze Vít Kopřiva a Martin Krumich startující na divokou kartu.

Ještě před začátkem prvních zápasů přišel turnaj o velkou hvězdu. Kvůli angíně musel odstoupit třetí nasazený Jiří Lehečka, kterého nucená absence hodně mrzela. Cítil formu a věřil, že může turnaj vyhrát. Českého reprezentanta nahradil Benjamin Hassan.

Jako první z domácích tenistů do utkání nastoupil Vít Kopřiva a s argentinským kvalifikantem Franciscem Comesanou musel o postup tvrdě bojovat. V rozhodující třetí sadě se mu povedlo získat za stavu 1:1 brejk na náskok si pak pohlídal. „Třetí hra posledního setu byla klíčem k vítězství. V závěru už mi soupeř několik míčů daroval, koncovka byla jednodušší,“ konstatoval po utkání Kopřiva.

Skvělým způsobem využil divokou kartu Martin Krumich, který narazil na zkušeného Martina Cuevase. Po více než dvou hodinách se z postupu radoval devatenáctiletý zástupce nastupující české generace. V pěti případech sice ztratil své podání, hned sedmkrát ale získal servis soupeře a to stačilo na vítězství.

S turnajem se naopak rychle rozloučil osmý nasazený Zdeněk Kolář, který nestačil na Louise Wesselse. Německý tenista se opíral o kvalitní podání, prostějovskému hráči se naopak na servisu nedařilo. „Zkoušel jsem podávat různým způsobem, nic nefungovalo. Soupeř je velký, všude dosáhl,“ přiznal Kolář, který připustil, že jej protivník zaskočil aktivní hrou. „Čekal jsem, že bude hrát dlouhé výměny, místo toho se snažil o vítězné údery. Nedokázal jsem si s tím poradit,“ konstatoval Kolář. Nasazený tenista ztratil první sadu, po vyrovnání mu utekl začátek třetího setu. „Rychle jsem přišel o podání, to byl problém. Kdybych servis udržel, mohlo to dopadnout opačně, protože na konci druhého setu Wessels udělal nějaké chyby. Po mém zaváhání se dostal zpátky nahoru,“ hodnotil duel člen TK Agrofert.

Z favoritů nabídl kvalitní podívanou především Španěl Pablo Andujar, čtvrtý nasazený hráč turnaje. Precizními údery přetlačil Lucase Miedlera z Rakouska a udržel šanci navázat na svůj předloňský triumf.

 

Pavouk Turnaje

Pavouk Dvouhry

Pavouk Čtyřhry

Program dne