Hokejoví Jestřábi třikrát za sebou vyměnili prakticky celý kádr. Přede dvěma lety vcelku pochopitelně, výsledky se nedostavovaly a klub musel šetřit. Pozdější dva případy ale byly k nepochopení. U fotbalového eskáčka to naopak vypadalo, že se trvale daří držet kostru týmu. Bohužel se ukazuje, že to bude pro klub ještě nemalý boj. Panuje totiž nemalý zájem o mnohé hráče. Někteří další se rozhodli zkusit hledat štěstí jinde. A u dalších jsou otazníky. Fakticky jistý je tak pouze půltucet hráčů.

Velkou ztrátou je například odchod středopolaře Jakuba Kopřivy. Tvořivý záložník měl za sebou horší sezónu, měl ale potenciál patřit k nejlepším hráčům týmu. Také osud Urbance nebude spojený s Prostějovem, ale ani Jiráčka, který byl velkou osobností druhé ligy.

Eskáčko udrželo jen hráče, které již můžeme považovat za stálice. Snad kromě Schaffartzika se neuchytila žádná z posil, hráči na hostování jsou fuč. O posilách bude klub úzce jednat hned se dvěma ligovými oddíly. A to dává jistou naději. I tak bude ale složení týmu nesmírně obtížné. To ostatně potvrdilo i tvoření kádru během zimy.