Letos na podzim se budou tradičně po čtyřech letech konat komunální volby, které se týkají hlasování do zastupitelstev obcí, měst či městských obvodů. Jejich termín připadá na 23. a 24. září 2022. A PROSTĚJOVSKÝ Večerník, který od počátku května mapuje aktuální situaci uvnitř politických stran a hnutí, pro vás připravil již šesté pokračování na toto téma.

Jak jsme avizovali, tato část seriálu KOMUNÁLNÍ VOLBY 2022, který v první fázi potrvá do startu letních prázdnin, aby se pak na stránky nejčtenějšího regionálního periodika vrátil zhruba v polovině srpna, je po pěti dílech z města Prostějov zaměřen na region. I tam už politické subjekty pilně pracují jak na sestavování kandidátních listin, tak na prvních akcích v rámci svých předvolebních kampaní.

Jaká je před volbami situace? Ze kterých hlavních kandidátek budou voliči vybírat? Objevily se nové tváře, nebo budou ve hře opět ostřílení matadoři? A čím chtějí lídři voliče v jednotlivých městech konkrétně oslovit? To vše zjišťoval Večerník ve velkém předvolebním průzkumu tentokrát v Kostelci na Hané, Plumlově, Konici i Němčicích nad Hanou. 

 

Podrobné zpravodajství ke komunálním volbám najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vychází v pondělí 6. června