Malou úlevu ihned střídají obavy. Už včera zástupci hlavního investora Olomouckého kraje nařídili otevřít nově rekonstruovaný úsek Vrahovické ulice, přestože to bylo naplánováno až na dnešek. Od pondělí 13. června však dochází k úplné uzavírce Wolkerovy ulice a podle prostějovské náměstkyně Aleny Raškové to bude mnohem větší peklo... Nu, připravme se na další dopravní komplikace ve městě!

Vedle uzavřené Vrahovické ulice o víkendu dopravu v Prostějově navíc zkomplikovala dvoudenní uzavírka části Kralické ulice pod estakádou Haná, kde stavbaři pracovali na usazení nových mostních pilířů. V úseku od křižovatky s Janáčkovou ulicí po náměstí Padlých hrdinů se však v neděli již ráno plně obnovil provoz právě ve Vrahovické ulici. „Byla otevřena s předstihem sedmnácti dnů,“ podotkl Jiří Rozehnal (ANO 2011), náměstek primátora Prostějova.

Jenže malou úlevu nyní vystřídají velké obavy. Právě dnes se totiž zcela uzavře další frekventovaná ulice. „Bohužel to bude ještě horší, než to bylo v uplynulých týdnech. Úplné uzavření Wolkerovy převede všechna auta na vnitřní okruh, řidiči pojedou kolem pošty, lázní, po Vápenici a pak teprve se budou rozdělovat do jednotlivých směrů. Průjezd centrem města bude tedy hodně obtížný pro všechny. Souběžná komunikace, která by Wolkerovu nahradila, bohužel není,“ upozornila náměstkyně primátora Alena Rašková (ČSSD), která má ve své gesci dopravu v Prostějově.

Večerník jen připomíná, že Wolkerova ulice bude uzavřena až do 16. října tohoto roku, kdy do této doby proběhne celková rekonstrukce silnice.