Ohledně složení hráčských kádrů jednotlivých družstev pro příští ročník volejbalové UNIQA extraligy žen ČR 2022/23 je to jako obvykle – v některých klubech zatím žádné informace ven nepouštějí, v jiných aspoň nějaké ano. Pojďme si projít, co se dosud oficiálně ví.

 

 

DUKLA LIBEREC

U bronzových favoritek končí obě ukrajinské nahrávačky Olga Skrypak i Anhelina Dubianska, dále smečařka Lucie Nová a také dlouholetá opora na liberu Veronika Dostálová, na aktualizované soupisce nefiguruje například ani stabilní blokařka Kateřina Kohoutová. Naopak zůstávají tahounky Nikola Kvapilová (U), Petra Kojdová (S) či Michaela Nečasová (B). Na nahrávku přijde Hyke Lyklema z Nizozemska (Team 22 Arnhem), brzy mají být prozrazeny další dvě zahraniční posily.

 

UP OLOMOUC

Hanácká organizace hledá nového asistenta trenéra místo Lukáše Mičeka, jenž odešel. V „úpéčku“ nebude pokračovat ani kvinteto plejerek, převážně cizinek: Lara Štimac, Aleoscar Blanco, Jéssica Silva, Elena Babič a Barbora Gambová. Ze základní sestavy tudíž zůstaly jen Zuzana Šepelová, Lucia Herdová a Tereza Slavíková, s nimi ještě Veronika Tinklová, Viktoriia Mostsitska, Ema Kneiflová i Denisa Kulová. Do této chvíle pak byly zveřejněny dvě nové akvizice – blokařka Katarína Körmendyová ze Šternberka a smečařka Adéla Borovcová ze Šelem Brno.

 

SOKOL ŠTERNBERK

Též neoficiální farma olomouckého klubu musí skládat z velké části nový kádr. Z minulé sezóny totiž setrvají pouze Dominika Ramajová, Nikola Látalová, Zuzana Látalová, Eliška Kořínková a Amálie Vyjídáková. Momentálně má šternberský oddíl jedinou dotaženou posilu, kterou je devatenáctiletá Barbora Chaloupková, dosud libero juniorek Dukly Liberec.