Neuvěřitelně brutální napadení čtyřiašedesátiletého muže spojené s krádeží peněz v domě s pečovatelskou službou v Čelechovicích na Hané nyní vyšetřuje prostějovská kriminálka. Senior nyní po způsobených těžkých zraněních bojuje o holý život v nemocnici, násilník skončil ve vazbě. Co se v pondělí odpoledne stalo? Večerník celou událost exkluzivně zjistil z výpovědi očitého svědka!  

Tak tato návštěva vůbec nedopadla dobře! Přitom všechno začalo dobrým skutkem... Dvaačtyřicetiletý muž popíjel v hospodě se svým invalidním kamarádem a poté mu pomohl i s vozíkem na cestě do bytu v domě s pečovatelskou službou v Čelechovicích na Hané. Zdravotně handicapovaný muž pozval svého dobrého kamaráda dovnitř, kde společně dále popíjeli alkohol. V tom se však v bytě objevil soused, který podle exkluzivního svědectví získaného Večerníkem přišel hodně nevhod. Invalida už pak jen přihlížel tomu, jak se dva muži do sebe pustili, přičemž ten mladší použil hodně brutální násilí. Souseda srazil na zem, kopal ho a bil po celém těle. A navíc jej pak okradl o osmatřicet tisíc korun!

Ve vazební věznici skončil minulé úterý dvaačtyřicetiletý muž, který má na svědomí surové napadení čtyřiašedesátiletého seniora v domě s pečovatelskou službou v Čelechovicích na Hané.

Poškozený po jeho útoku skončil v prostějovské nemocnici, kde zůstal hospitalizovaný. „V pondělí 13. června v odpoledních hodinách v Čelechovicích na Hané došlo mezi nimi v bytě jiné osoby při společném požívání alkoholických nápojů ke slovní rozepři, která vyústila až ve fyzické napadení. Mladší útočník srazil staršího na zem, kde do něj kopal, bil po celém těle a tím mu způsobil velmi vážná zranění. Potom se spolu přemístili do bytu poškozeného, kde využil jeho bezvládného stavu a ukradl mu finanční hotovost osmatřicet tisíc korun. Pak z bytu zmizel,“ popsala řádění násilníka Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Jak dodala, policisté se ovšem do vyšetřování případu pustili až následující den. „Napadení nám bylo oznámeno až v úterý 14. června a během dopoledne jsme na základě získaných informací a rychlé operativní činnosti podezřelého zadrželi a převezli na služebnu. Tam s ním proběhly potřebné úkony a muž skončil v policejní cele. Bylo mu sděleno podezření ze dvou trestných činů, a to krádeže a těžkého ublížení na zdraví, za které mu podle trestního zákoníku hrozí trest odnětí svobody od tří do deseti let,“ sdělila Miluše Zajícová s tím, že brutální násilník byl posléze zbaven svobody. „Z naší strany byl vydán podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který byl akceptován státním zástupcem a poté i soudcem a obviněný byl eskortován do vazební věznice, kde si zřejmě počká do rozhodnutí soudu,“ potvrdila mluvčí krajské policie.

Večerníku se podařilo zkontaktovat přímého svědka brutálního napadení. Podle něj v celém konfliktu rozhodně nebyl žádný úmysl, podstatnou roli v něm měl alkohol. „S kamarádem jsme si v pondělí zašli do hospody, a jelikož jsem na vozíku, tak mě vytlačil do toho kopce až k domu, kde s partnerkou žiji. Tak jsem ho pozval ještě k nám do bytu, kde jsme dál popíjeli. Byli jsme už docela v náladě, moc si z toho večera nepamatuju,“ popsal muž, u něhož doma k celé roztržce došlo. „V tom se bez zaklepání otevřely dveře a vtrhl sem soused z vedlejšího bytu. Přiznám se, že jsem ho nikdy neměl moc v lásce, protože rád ostatní provokoval. Chtěl, abych mu taky nalil, což jsem odmítl. Na to nám začal hodně sprostě nadávat a vyhrožovat. Kamaráda popadl amok a začal se s ním rvát. Úplně se mu zatmělo před očima,“ pokračoval svědek události, na němž bylo patrné, komu z obou mužů patří jeho sympatie. „Ale dojebat ho tak neměl,“ dodal přece jen s tím, že jeho parťák zraněného souseda nakonec odtáhl do jeho bytu.

O tom, co se dělo dál, dle vlastních slov nic neví. „Že mu tam měl něco ukrást? Tak to netuším, spíš o tom pochybuju, ale vyloučit to taky nemůžu. On tam měl hrozný nepořádek, kdo ví, jestli si ty peníze třeba jen někam nezaložil,“ prohlásil svědek v souvislosti s krádeží.

Večerník se během uplynulého týdne snažil zjistit aktuální zdravotní stav napadeného seniora, ale bohužel neuspěl. Mluvčí krajské záchranky Lucie Mikisková na dotazy Večerníku nereagovala vůbec a odmítavé stanovisko k informacím projevil také tiskový mluvčí společnosti Agel provozující Nemocnici Prostějov. „Obecně platí, že konkrétní informace k pacientům vám z důvodu ochrany osobních údajů nemohu poskytnout,“ napsal Večerníku Adam Knesl.