Kluby napříč sporty nyní neřeší jen sportovní činnost, a už to je velký problém. Stálé zdražování energií a rostoucí inflace dělají z klubových rozpočtů trhací kalendáře a peníze, které by kluby potřebovaly, nejsou. A pokud se brzy nic nezmění, tak ani nebudou. Začnou tak potíže, jaké si kluby dokázaly před pár lety, možná i měsíci jen stěží představit. Po období s koronavirem a dlouhé uzávěře je pro sport tato situace jen dalším hřebíčkem do pomyslné rakve.  

Venkovní sporty ještě takové potíže řešit nemusí, ale s nástupem zimy a návratu do hal a zimních stadionů budou výdaje mnohem vyšší než v předchozích letech. A reakce nejpovolanějších? Dotace na údržbu a provoz neexistují. Jednoznačná známka toho, že na sport se z vysoka… Pokud ho brzy nepřestane společnost škatulkovat jako něco podřadného, tak se může stát, že se bude jen vzpomínat na nižší soutěže a zůstanou jen velké ryby.

Místo aktivního pohybu se tak bude ještě víc sedět u obrazovek a zase se budeme všichni divit, proč už nic nefunguje. S tímto přístupem to může být brzká realita. Ve zdravém těle, zdravý duch je svatá pravda, ale bez otevřených sportovišť se dobrá kondice bude jen těžko udržovat, společnost bude dál kynout.