Každý místní fanoušek cyklistiky už dobře ví, že každoročně na konci letních prázdnin přichází prostějovský svátek tohoto oblíbeného sportu v podobě vrcholných domácích závodů na velodromu za Kosteleckou ulicí. Letošek nebude žádnou výjimkou.

Nejprve se ve čtvrtek 25. srpna od 12.00 hodin uskuteční Grand Prix TUFO – Velká cena Olomouckého kraje 2022 pro věkové kategorie mužů, žen, U23 obou pohlaví a juniorů, na programu budou disciplíny scratch, bodovací závod, madison, keirin či omnium.

V pátek 26. a v sobotu 27. srpna pak přijde na řadu opravdový vrchol – Memoriál Otmara Malečka 2022. Tradiční dráhové klání odstartuje oba dny už před polednem a bude mít nesmírně bohatý závodní program celé řady disciplín v podání mužů, žen, U23, juniorských, kadetských i žákovských kategorií až do pozdních večerních hodin. Tedy přesně tak, jak to mají cyklističtí příznivci nejvíc rádi.

„Momentálně se snažíme zajistit co nejkvalitnější startovní pole z České republiky i zahraničí, aby obě mezinárodní akce na velodromu v Prostějově měly tradičně vysokou sportovní úroveň. Pevně věříme, že k ní výrazně přispějí i naši jezdci a jezdkyně domácího TUFO PARDUS,“ uvedl sportovní ředitel hanáckého týmu Michal Mráček.

Podrobnou pozvánku na letošní Memoriál Otmara Malečka i Grand Prix TUFO – Velkou cenu Olomouckého kraje přineseme v příštím čísle Večerníku! Aktuální cyklistické zpravodajství pak najdete na straně 47 dnešního vydání.

 

33 letak mom