Druhé kolo nejvyšší okresní soutěže odstartovalo na půdě Vrahovic, kam zavítaly Olšany, pro které to byla letošní premiéra, protože na první duel jim nepřijel soupeř. Pokud by se hrálo na fotbalovou krásu a šance, tak by utkání slušela minimálně remíza, ne-li vítězství hostujícího celku, ale fotbal je stále především o gólech a těch dali domácí hráči zkrátka více.

V příhodném počasí se tak v sobotu odpoledne mohli radovat z druhé výhry v letošní sezóně, start jim přitom tentokrát vyšel daleko lépe než v sezóně předešlé. Ani Olšany nemusí skládat zbraně, pokud budou opakovat podobné výkony, rozhodně budou i odměněny.

 

Do sobotního utkání, které začalo o hodinu dříve oproti původnímu plánu, vstoupili lépe hosté, kteří domácí družinu nejspíše i překvapili svým pohybem a aktivní hrou, což vedlo k vytvoření řady šancí, které se však nedařily proměnit, a nebýt špatné koncovky i dobré práce brankáře Krče, mohlo být rozhodnuto. Domácím dokonce dvakrát pomohla branková konstrukce. Až po půl hodině se tak přeci jen Olšany branky dočkaly. Po uplynutí tohoto času přišla kýžená branka a po dobře sehraném volném kopu míč skončil nejprve na břevně, aby ho následně do cíle umístil Antonín Pospíšil mladší – 0:1. První brankou se ale tlak rozpustil a domácí dokázali srovnat z ojedinělé situace, kdy míč po křídle potáhnul Kalandřík a naservíroval jej Pokornému, který ho dokázal uklidit – 1:1. Místo vyššího vedení hostujícího celku tak bylo skóre nerozhodné.

Ráz druhému poločasu dala brzká branka, která srazila hostující na kolena. Po další akci na křídle přišel centr a míč si našel kanonýr Vrahovic Jan Studený, který se v těchto situacích nemýlí – 2:1. Hostům se nelíbilo ofsajdové postavení, ale na platnosti gólu nic nezměnili. K řadě emocím napomohla i další desetiminutovka, kde se stále hlasitěji ozývaly různé nadávky. Postupně se ale zase oba celky vrátily k fotbalu. Po Hatleho centru byl v dobré pozici Dvořák, ale ještě zbytečně vymýšlel hlavičku pod sebe. Přesně po hodině zápasu se skóre měnilo počtvrté. Přihrávku za obranu nedokázal nikdo z hostů zachytit a za míčem běžel jediný Kalandřík, který si z úhlu dokázal poradit a brankáře Bokůvku obstřelil – 3:1. Domácí byli najednou nebezpečnější a hosté hledali cestu, jak vůbec utkání ještě zvrátit.

Více než čtvrt hodiny před koncem se ale k zajímavé situaci hosté dostali. Dlouhý míč se odrazil k Samkovi, který ho vydařenou ranou hned poslal k brance, ovšem k jeho smůle míč jen orazítkoval tyč. Na opačné straně se k podobné šanci dostal Prucek, ale ho pro změnu zastavilo břevno, kterému pomohl zákrokem Bokůvka. Poslední naději na dramatizaci spálil Adam Keluc, kterému nesedl pokus z voleje, když zůstal ve vápně osamocen.

Definitivní rozuzlení mohl přinést Kalandřík, jenž se krásně uvolnil ve vápně, ale zakončení šlo přímo do míst, kde stál připravený brankář. Čtvrté branky a trefení tipu Večerníku naší redakce se nicméně domácí příznivci přeci jen dočkali. V poslední minutě pláchnul otevřené obraně Studený a přidal druhý gól v zápase – 4:1.

Vrahovice tak zůstávají stoprocentní. Olšanům soutěžní premiéra naopak zhořkla a do příštích kol musí zapracovat především na lepší efektivitě, protože herní projev nebyl vůbec špatný.

 

 

POZÁPASOVÉ HODNOCENÍ TRENÉRŮ

David MEZULIÁNEK – Sokol Vrahovice:

„Začátek utkání jsme doslova prochrápali. Musím sportovně uznat, že Olšany nás první půl hodinu tlačily. Soupeř byl pohyblivější, důraznější a mohl vést vyšším rozdílem, což by bylo ještě náročnější pro nás. Naštěstí se nám podařilo z ojedinělé akce v prvním poločase vyrovnat. Před druhým to všichni věděli, že to nebylo ono, a chtěli jsme být daleko aktivnější ve druhé půli. To se nám podařilo a brzy jsme dali druhou branku. I přes kvalitu Olšan, kterou vážně mají, jsme ten druhý poločas zvládli a jsem rád že máme tři body.“

Antonín POSPÍŠIL – Sokol Olšany u Prostějova:

„První poločas byl jednoznačně v naší režii. Herně jsme měli místy až drtivou převahu, na kterou soupeř těžko hledal recept. Ale branky jsme z toho nevytěžili i přes řadu šancí. Bohužel to neodpovídalo průběhu a ještě jsme si nechali dát srovnávací branku. Druhý gól byl z mého pohledu minimálně sporný, ale na to se nemá cenu vymlouvat. Po něm jsme měli ukázat zdravé naštvání, ale místo toho jsme nechali soupeře uhrát druhou půli lépe a ještě jsme dvakrát inkasovali. Výsledek je hodně krutý.“