Po měsíci nejrůznějších jednáních je rozhodnuto. Oblíbenou pochoutku z pizzerie Pohoda v Tylově ulici si už nikdy nedáte. Podnik, který změnil loni na podzim majitele, definitivně skončil. Stály za tím zejména personální problémy, někdejší majitel z nich viní především jednoho z bývalých zaměstnanců...

Pizza Pohoda v Tylově ulici otevřela 11. ledna 2011. Podle vzpomínek jejího zakladatele byla první prodaná pizza slaninová. Začátkem letošního července byl provoz podniku po bezmála jedenácti letech přerušen. Teprve nyní je jasné, že se její prostějovská historie definitivně uzavřela.

„Jisté rčení praví: ‚stres vzniká tehdy, když mozek nedovolí tělu kopnout do zadku někoho, kdo si to zaslouží.‘ A vězte, že jsem byl už velmi vystresovaný, a proto jsem firmu po jedenácti letech prodal. Tento stres převzal někdo jiný v plné dávce. Pizzerie putuje jinam a po tom, co se dělo v tomto roce, jsem nedal souhlas ani k názvu Pohoda. Nechci, aby ještě víc utrpěla její dlouhá tradice,“ vysvětlil Jaroslav Nehera, který byl majitelem podniku od jeho začátku až do konce loňského října.

Za koncem pizzerie očividně stály personální problémy. „Jeden z dlouholetých zaměstnanců se choval ke kolegyním a ženám nejen na pracovišti jako dobytek. Doporučil jsem jim několikrát, ať na něj podají trestní oznámení. Chci jen upozornit, že tento člověk coby řidič nikdy neměl s kvalitou naší pizzy nic společného. Za těch pět let, co byl zaměstnancem pizzerie, kvůli němu odešlo hned několik lidí,“ ohlédl se za rozpadem kolektivu pizzerie Jaroslav Nehera, který na úplný závěr všem věrným i občasným zákazníkům pizzerie Pohoda za přízeň poděkoval.