A jedeme dál! Další vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku přináší nový díl seriálu FOTBAL EXTRA, přičemž tentokrát otevíráme už pátou desítku.

Fotbalové zpravodajství z profesionální, výkonnostní, amatérské, ženské i mládežnické kopané tak pro vás připravujeme každé pondělí už téměř rok a stále je o čem psát.

V minulém čísle jsme se podrobněji podívali na „A“ skupinu III. třídy pod hlavičkou Okresního fotbalového svazu, která letos započala dříve než „béčko“, do něhož tak zabrousíme právě v dnešním vydání. V rámci nejnižších dospělých soutěží se ohlížíme za soutěžním ročníkem 2021/2022, představíme ale již také novinky do nadcházející sezóny a neochudíme vás ani o konečné tabulky, hráčské statistiky a redakční komentář. V příštím čísle se už zaměříme na ženy v kopačkách, kde má prostějovský region hned trojí zastoupení.

Ještě než se tedy podíváme na každý z deseti celků, v němž jsou i dva nováčci v následující sezóně 2022/2023, připomeňme si už jen ve stručnosti, co vše jste mohli najít v předchozích čtyřiceti dílech. Prvotní ohlédnutí jak po podzimní, tak jarní části patří souhrnům seniorských, ženských i mládežnických soutěží, největší prostor následně dostává jediný profesionální klub v regionu, jímž je účastník druhé ligy 1.SK Prostějov. Poté přišel na řadu krajský přebor ještě s duem Kralice na Hané a Lipová. Následovaly další grupy Olomouckého KFS až po III. třídu OFS Prostějov, přidali jsme také ženská klání s regionálním zastoupením a došla řada i na menší potěr, tedy mládež. Tu a tam nám občas do naplánovaného harmonogramu skočí aktuální události, jako bylo například čtvrtfinále krajského poháru či naposledy rozlosování všech soutěží. V neposlední řadě jsme se v seriálu věnovali i těm, bez kterých by fotbal nebyl fotbalem, tedy rozhodčím. A nezapomeneme ani na budoucnost, tedy mládežnické naděje.

Takže se pohodlně usaďte a začtěte se do všeho, co má něco společného s „kulatým nesmyslem“!

 

Další díl seriálu FOTBAL EXTRA věnovaný III. třídě OFS Prostějov, skupině "A" najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 22. srpna