Sdílené koloběžky odhozené do příkopu nedaleko polní cesty a křižovatky Smržice - Čelechovice - Studenec si všiml projíždějící třiačtyřicetiletý řidič automobilu. Koloběžka se mu zalíbila, zastavil tedy a naložil ji do auta s tím, že si ji nechá. A vše začalo...

V úterý 30. srpna bylo ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření z trestného činu krádež třiačtyřicetiletému muži z Prostějovska,“ prozradila Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje a potvrdila, že to byl on, kdo v první polovině srpna v katastrálním území obce Smržice našel v příkopu nedaleko polní cesty a křižovatky Smržice - Čelechovice na Hané – Studenec sdílenou elektrickou koloběžku. „Nenechal ji na místě, ale naložil ji do auta a odvezl do místa bydliště. Tam elektrokoloběžku rozebral a nechal v nákladovém prostoru schovanou pod hliníkovou folií. Měl tak evidentně v úmyslu si jízdní prostředek nechat a používat pro vlastní potřebu,“ konstatovala Zajícová.

Netrvalo ovšem dlouho a u dveří mu zazvonili zástupci firmy, kteří si pro koloběžku vybavenou GPS signálem přišli. „Prostřednictvím linky 158 si přivolali hlídku, která protiprávní jednání podezřelého, který se ke krádeži doznal, zadokumentovala. Poškozené společnosti způsobil škodu ve výši dvanáct tisíc korun,“ dodala mluvčí krajských policistů. Za krádež koloběžky hrozí chlapíkovi až dva roky vězení.